Publicitat
Política · 30 d'Octubre de 2013. 16:37h.

Mascarell anima a “perdre la por” a la independència

El conseller de Cultura assegura que “l’Estat espanyol no funciona”

Mascarell anima a “perdre la por” a la independència

Mascarell, amb Mas, en una imatge d'arxiu

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell,  ha assegurat que “l’Estat espanyol no funciona” i ha animat els catalans a “perdre la por” a la independència.  “Un estat ha d’estar al servei de la nació, no al revés. Un estat ha d’ajudar a ordenar la vida en comú, l’estat espanyol ens desordena la vida i ens la fa més complicada”, ha argumentat.

El conseller ha afegit que “si l’estat no funciona, s’ha de canviar. L’estat ha de ser eficient, ben dimensionat i democràtic”. En contraposició, ha apuntat, “l’estat espanyol és jeràrquic, autoritari i extractiu. Va néixer de part al segle XVIII i no ha aconseguit mai ser l’estat de tots”.
 
El conseller ha fet aquestes afirmacions en el transcurs de la conferència “En transició: quina política, quina cultura, quin país?” que ha pronunciat avui en el marc del Fòrum Europa. “És difícil que trobeu a Europa –ha assenyalat—un país amb exemples tan perniciosos en contra dels interessos de la gent com succeeix a l’estat espanyol”.

“Contínues modificacions en la normativa que regula el sistema educatiu, per al qual s’han fet fins a vuit lleis diferents; indiferència general davant l’elevadíssima taxa d’atur que pateix el país, cosa que si succeís a Alemanya suposaria la suspensió de l’estat; les mancances en el foment de la creació de riquesa, incapacitat de resoldre l’encaix de Catalunya”, ha exposat el conseller de Cultura.

D’altra banda, Mascarell ha posat de relleu que “som la primera generació que reclama un estat propi per Catalunya” i ha animat a “perdre la por sobre la possibilitat d’un estat català”. “Històricament, Catalunya ha volgut canviar l’estat espanyol. Ara, una generació sencera pensa per primer cop en un estat propi”, ha recordat Mascarell.

Publicitat
Publicitat

49 Comentaris

Publicitat
#34 JosepPages(Cardedeu , VALLES ORIENTAL, 02/11/2013 - 11:49

NO Tenin POR a la Independencia ..Tenin molta POR a les Retallades Socials que fa el Govern Català ques molt diferent .

#33 BEJOTA, bcn, 31/10/2013 - 14:56

El líder dels socialdemòcrates europeus adverteix Mas: la independència unilateral implica quedar-se fora de la UE

Swoboda recorda que no es pot "crear nous conflictes i esperar que tothom t'accepti a la UE".

#32 Josep, Barcelona (SOM ESPANYA), 31/10/2013 - 14:36

No s'ha de tenir por a un futur independent sense poder pagar les pensions, fora de la UE i del a zona euro. Sense accés als mercats europeus ni a les subvencions. Ho diu un corrupte trànsfuga sense escrúpols ni decència que segur té els seus dinerets a Suissa, per "no tenir por" del que passi

#31 BEJOTA, BCN, 31/10/2013 - 13:18

Los patronos son conscientes de que en los despachos de las grandes multinacionales corren informes demoledores de la gran banca de inversión sobre una eventual independencia de Cataluña, cuya viabilidad a corto plazo y permanencia en la Unión Europea ponen en duda. ("EL PAÏS")

#30 Pere, Lleida, 31/10/2013 - 10:28

Una pregunta ajuda a entendre els deliris del Sr. Mascarell: Quan temps porta aquest home vivint de la mamella pública? Resposta: Tota la vida!

#30.1 Laura, Barcelona, 31/10/2013 - 12:07

I la seva dona, i la seva dona, titular d'una empresa de serveis culturals que bàsicament factura a administracions públiques.