Publicitat
Política · 30 de Maig de 2013. 16:20h.

Mascarell, el grimpaire

Quan el conseller de Cultura deia que "amb els convergents no me'n vaig ni a la cantonada"

Mascarell, el grimpaire

Mascarell i Mas, en una foto d'arxiu

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, afirmava anys enrere que "amb els convergents no m'en vaig ni la cantonada", segons explica el periodista Ramón de España en el seu llibre El manicomio catalán (L'esfera dels llibres), on reflexiona sobre el "deliri nacionalista de Catalunya" i acusa d'"ambiciós" l'exregidor socialista.

De España admet en aquest sentit que "si arriba a saber 20 anys més tard, que l'ínclit Mascarell s'anava a trair si mateix, al seu partit, al socialisme i als imbècils que en algun moment havíem confiat en ell, crec que l'hagués escanyat allà mateix".

El periodista assenyala que l'actual conseller "sempre em va semblar un venedor de fum" i critica "l'adulació" amb la qual tracta "el seu líder", Artur Mas, i que el fa caure en la "comicitat". Igualment denuncia que a Mascarell "el control de la cultura sempre li ha interessat més que la cultura en si".

Per a Ramón de España, el conseller, com a molts altres antics socialistes, "li ha sortit a l'exterior el petit burgès catalanista que porta dins", el que el porta a un discurs de "lament permanent per aquesta pàtria matxucada que a ells mateixos els importava un rave anys enrere".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#10 Pep, Riupixat del Culmerdós, 31/05/2013 - 10:48

Rius, qué més diu aquest llibre? Sembla força interessant...

#9 lleidatà, Lleida, 31/05/2013 - 00:39

L'has clavat noi!! Aquest paio ha estat, és i serà nefast per la cultura a Catalunya. És el gran gurú de la mercantilització de la cultura, i per ell el control de la cultura que esmenteu és control d'un sector de negoci, de la mateixa manera que n`hi ha que controlen l'obra pública, farmàcia, etc.

#8 pepillo, barcelona, 30/05/2013 - 23:45

El llibre és divertidíssim. Montilla en particular i els altres figures de la política catalana deuen estar contents.

#7 narcisa, esteee, i la independència?., 30/05/2013 - 20:54

21% d'IVA i 4% de comisCiUns això fa un total (parcial, avui per avui) del 25%... pas mal per canviar de xaqueta, de partit, de peix al cove i si m'hi apures fins i tot de país... i el títol de la peli, Entre l'espasa i la paret, Entre l'Estaturut i "el dret a decidir".

#6 Manolo, Barcelona, 30/05/2013 - 18:07

La definición si más es : "CHAQUETERO"