Publicitat
Política · 2 de Juny de 2009. 20:38h.

Mascarell festeja amb l'independentisme

"El debat social sobre la independència és lícit i necessari"

Mascarell festeja amb l'independentisme

Ferran Mascarell, a l'esquerra d'Artur Mas, en un acte a la Catdem

L'historiador i vicepresident primer de l'Ateneu Barcelonès, Ferran Mascarell, militant del PSC, ha publicat un article al diari Avui, titulat "Catalunya independent", afirmant inicialment que "més catalans que mai estan considerant un ideal d'independència respecte a Espanya. Les enquestes, la pulsió quotidiana i mitjans d'informació ho semblen indicar. És un fet". I afegeix: "Cada cop són més els catalans que donen per impossible una entesa sincera i profitosa amb la societat espanyola. Cada cop són menys els que confien en la possibilitat de pactar un veritable Estat democràtic plurinacional".

Mascarell critica "el missatge que envien permanentment uns partits estatals que no semblen disposats a canviar les seves polítiques envers Catalunya. Garrotades estructurals combinades amb carícies hipòcrites i electoralistes. Recurrents frases d'estima banal combinades amb estratègies de fons malintencionades".

Mascarell afirma que "els catalans són gent políticament madura. Han trencat un tabú, però no són aventurers i menys somiatruites. Volen deixar de perdre el temps. Estan escaldats per la immobilitat política dels uns i es manifesten indiferents davant la utopia vàcua dels altres. Desconfien de les prèdiques que proposen una independència amb data fixa i es malfien d'aquells que l'estigmatitzen sense més".

"El debat social sobre la independència", diu també, "és lícit i necessari. És un signe de maduresa democràtica. La gent no vol continuar com ara. Vol noves propostes". Tanmateix, creu que "la societat catalana sap que avui només te un camí possible: reconstituir el múscul catalanista en tots els racons de la vida social, desplegar una dinàmica social que permeti combinar els ideals de cadascú amb una educada, contínua i intel·ligent radicalitat catalanista".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Felip Barceló, BCN, 03/06/2009 - 10:14

El tema és acostar-se com més possible al que mana i fer-li el llit. Ho va provar a l'ajuntament i així li va anar: un no parar de trepa...primer sociata espanyolista, després federalista, llavors cap a la casa gran i ara cap a l'independentisme...uf!

#4 Thiago, Vic, 03/06/2009 - 09:58

Mascarell té bona imatge, seria una opció molt vàlida que l'independentisme el representés algú com ell. I no Puigcercós, Carod, Carretero, o qualsevol arrauxat. Guanyaria credibilitat a l'opció més que bona de tenir estat propi.

#3 Meliq Salau, Reus, 03/06/2009 - 09:53

mes catalans que mai estan considerant un ideal d'independència?
Mascarell, no siguis passerell
No ho estem "considerant" sino que ja estem treballant-hi, i no pas un "ideal" sino la independència real
Som en temps d'accio, no pas de teoritzar

#2 Inmaculada, barcelona, 03/06/2009 - 00:20

Bla, bla, bla.

#1 Joan Pérez, GIrona, 02/06/2009 - 22:45

Benvingut mestre!