Publicitat
Política · 17 de Març de 2014. 11:54h.

Mascarell: "Mas és un polític amb atributs d'home d'estat"

El conseller afirma que el PSC “ha deixat de ser una eina útil d'expressió política”

Mascarell: "Mas és un polític amb atributs d'home d'estat"

Mascarell, amb Mas, en una foto d'arxiu

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha afirmat que el president de la Generalitat, Artur Mas, “és un polític amb atributs d'home d'estat i jugarà un paper clau en aquest procés” i afirma que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, “està fent les coses bé”.

Mascarell, en una entrevista a El Punt-Avui, qüestiona el federalisme del PSC  perquè “és un concepte abstracte sense concreció”. “Quina Espanya proposa? Qui el defensa? Què canviaria? Com? Algú ho sap? Retòrica”, assenyala.

“Algú creu de veritat en el federalisme? Que ens convenci. No ho tindrà fàcil. Fins i tot Valentí Almirall dubto que el veiés viable”, ha afegit el conseller, que considera que la direcció dels socialistes catalans “s'ha anat tancant i avui la tradició socialdemòcrata catalanista està sense organitzar”.

“La direcció socialista -diu- ha triat una direcció difícil d'entendre. No sembla guiada pels interessos de la societat catalana, sembla condicionada pels vincles amb el PSOE i una idea d'Espanya contrària a les necessitats dels catalans”.

Ferran Mascarell lamenta que el partit de Pere Navarro “no és el partit articulador i central que va ser” perquè “per a molta gent ha deixat de ser una eina útil d'expressió política i de transformació de la realitat”.

El PSC, segons ell, “no ha sabut afrontar la crisi de la socialdemocràcia, no ha tingut recepta davant la crisi econòmica, en el moment de governar no va saber crear empatia amb la societat i es va acabar aviat. Encara manté massa prejudicis sobre la identitat. Massa coses alhora”.

Finalment, el conseller ha assenyalat que “no estic gaire convençut” que el fitxatge d'Ernest Maragall per part d'ERC “aporti res al procés general”. “Al meu parer, hauria d'haver estat més ampli, per donar-hi significació política”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#39 Laughter, L'H-España, 17/03/2014 - 18:18

Me parece que este Mascarell es un pelotilla lameculetes, ¿o me equivoco?

#33 narcisa, la cul tura me la paso pel folre , 17/03/2014 - 16:56

el Mas carell és tan llepa que aviat el podran fer funCiUnari gandul de TV3, amb dret a cobrar per fer vaga perpètua.

#32 lujigi longo, bcn, 17/03/2014 - 16:45

En mi vida he escuchado muchos chistes y he visto a muchos pelotas, pero el señor Mascarrell es insuperable en uno y otro terreno.

#30 "NO som l'exèrcit de Catalunya"..................., "NO som l'exèrcit de Catalunya"........., 17/03/2014 - 16:17

Els Mossos adverteixen que:

1) "NO som l'exèrcit de Catalunya".

2) "Sempre actuarem segons el que digui la LLEI i dins del Marc Jurídic LEGAL".

3) "Estem cansats que se'ns utilitzi per a campanyes i guerres polítiques".

4) "NO hi haurà conflicte amb la G. Civil o Pol Nacional" ......

#29 Manuel, Tarazona, 17/03/2014 - 16:17

Deberían regalarle a Mascarells unas rodilleras nuevas y otro bote de enjuague bucal. Después de una entrevista así precisará, sin duda, recambios.