Política · 1 de Gener de 2011. 17:55h.

Mascarell també va plantar Carod

L'exvicepresident va sondejar el nou conseller per al seu projecte d'una 'Olivera' catalana

Mascarell també va plantar Carod

Mascarell, a la dreta de la imatge, durant la primera reunió del Govern

El nou conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va ser una de les personalitats sondejades per l'exvicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, pel seu projecte d'una 'Olivera' a la catalana, segons ha sabut e-notícies. Carod i Mascarell van arribar a parlar del nou projecte polític de l'encara militant d'Esquerra.

Mascarell, que en els darrers mesos s'ha mostrat molt crític amb el PSOE i ha remarcat les seves posicions catalanistes, hagués estat un fitxatge de luxe per a Carod en cas, òbviament, de materialitzar-se. De fet, la proposta del llavors encara vicepresident del Govern no ha trobat gaire ressò entre PSC i Iniciativa i, per descomptat, tampoc en Esquerra. Solidaritat i Reagrupament tampoc han fet cap valoració.

L'exvicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ja va defensar le passat dia 15 en declaracions a ComRàdio, de  la necessitat de sumar entre els partits progressistes perquè “si no, aquí hi ha govern de CIU pels pròxims tres segles. Qui es pensi que en solitari pot ser hegemònic, que s’ho faci mirar”.

El projecte de Carod s'inspira en el model italia de l'Olivo per fer front a Silvio Berlusconi tot i que, a les darreres eleccions, va tornar a guanyar el magnat italià en part també per la feblesa i desunió de l'esquerra. Maragall, abans de concórrer a les eleccions del 1999, també va proposar una fórmula similar.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Miquel, BCN, 02/01/2011 - 09:45

Mentre fem veure que el Govern i el Parlament governen i legislen... Espanya ja ens ha robat 60 milions d'euros el dia 1 de gener de 2011

#4 Mariona, Rubí, 02/01/2011 - 08:31

Tan difícil és sr. Carod, veure la realitat i baixar del núvols? El vostre temps ha passat. Deixeu que la joventud faci la seva feina.

#3 Ciudadanista, Barcelona, 01/01/2011 - 20:25

Tiene su gracia que Carod le invite a sumarse a un proyecto para sacar a CiU del poder y a continuación se pase a CiU en cuerpo y alma. De Carod no puede salir ningún partido progresista. El progresismo del siglo XXI no es NACIONALISTA, es CIUDADANISTA.

#2 Manel, Bcna, 01/01/2011 - 19:46

En Carod no sap com fer-ho per pillar poltrona. De proges només té als del tripartit, perquè RCat i SI són força de centre dreta, que per això no volen ser a Esquerra. En qualsevol cas, Carotet, no ens pots fer un favor a tots i retirar-te? Al final farà un hexapartit amb tal de pillar carrec.

#1 Ramon, Girona, 01/01/2011 - 19:17

Ai, Carod, Carod, de mica en mica hauries d'anar aterrant...