Política · 16 de Febrer de 2012. 15:47h.

Matas va carregar a l'ACM 21.000 euros de mòbil en un mes

El coordinador general de la Diputació va gastar aquesta quantitat durant les vacances

Matas va carregar a l'ACM 21.000 euros de mòbil en un mes

Matas, amb Esteve, en una imatge d'arxiu

L'actual coordinador general de la Diputació de Barcelona, ​​Josep Maria Matas, va gastar més de 20.000 euros en una factura mensual del telèfon mòbil de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), segons informa El País. L'import correspon a l'agost del 2010 i coincideix amb el viatge que l'aleshores secretari general d'aquesta entitat municipalista va fer als Estats Units durant les vacances.

A la tornada de les vacances, va arribar a l'ACM una factura de Vodafone. El seu import -inclou les trucades i els moviments efectuats entre el 5 d'agost i el 4 de setembre- ascendia a 21.660 euros. Tot i que la factura correspon a un contracte conjunt per catorze línies, la gran majoria de la despesa era del telèfon mòbil de Matas, ja que 16.814 euros eren de transmissió de dades.

Això s'explica per les nombroses descàrregues realitzades des de la seva iPad, la tablet d'Apple que Matas va demanar a l'ACM i que pot fer servir durant les seves vacances d'estiu. A més, la resta de les línies eren de telèfons de les oficines de l'ACM, que a l'agost estaven pràcticament tancades per vacances, fet que implica que les trucades i els missatges també eren majoritàriament del telèfon de Matas.

Les presumptes irregularitats comeses pel dirigent nacionalista van motivar que ahir Iniciativa per Catalunya demanés explicacions de la seva actuació en l'entitat i que es facin públics els contractes entre l'ACM i l'empresa de Matas -Parés i Solé- que va facturar gairebé un milió a l'associació. CiU, el PP, el PSC i ERC es van inhibir i van optar pel silenci.

El País també denuncia els "abundants menjars a càrrec de l'entitat i el fet que utilitzés sovint el cotxe oficial i el xofer del president, Salvador Esteve, per desplaçar-se entre el seu domicili a La Garriga (Vallès Oriental) i Barcelona".

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#21 Séneca, Barcelona, 18/02/2012 - 00:15

Si és veritat, expulsat ja, jutjat i embargat. Ja ni'ha prou.

#20 Manoli, Matato, 17/02/2012 - 09:12

Ho veieu que és necessari la Diputació. Gràcies per treure la noticia, ara investigar sous de alts carrecs de universitats, hospitals, diputacions, cambres...
Sous amb complements més dietes i potser algú li agafarà una patapuf.

#19 anna, Barcelona, 17/02/2012 - 00:00

Vet aquí per a què serveix la Diputació.
A judici! I que ho torni!!!

#18 felicitats, centelles, 16/02/2012 - 23:47

Felicitats a tots els mitjans que heu tingut valor de publicar la notícia. Molts han amagat el cap sota l'ala (Nació Digital, La Vanguardia, Ara..). Vergonya aliena d'una professió en declivi

#16 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 16/02/2012 - 22:09

Hay que decir en descargo de este convergente que hacía converger todo ese dinero a su bolsillo con un buen fin, que no es otro que la construcción nacional desde los municipios. Y todavía pudo ser más si no hubiera aplicado recortes por culpa de la crisis.