Publicitat
Política · 4 de Desembre de 2018. 16:58h.

Màxima distinció per al ‘cervell’ del procés

Medalla d’Or de Catalunya per a Carles Viver Pi-Sunyer

Màxima distinció per al ‘cervell’ del procés

Carles Viver Pi-Sunyer

El Govern ha concedit la Medalla d’Or de la Generalitat al catedràtic de Dret Constitucional i ‘cervell’ del procés, Carles Viver Pi-Sunyer, pel seu “gran compromís amb la democràcia, els drets polítics, civils i socials, i les lleis, enteses com a eines de servei al ciutadà”. L’Executiu català el defineix com “un dels referents del dret i la magistratura del nostre país i amb un clar prestigi internacional”.

Pi-Sunyer va ser nomenat president del Consell Assessor per la Transició Nacional (CATN) amb l’objectiu de dissenyar les estructures que necessitària una hipotètica Catalunya independent, tasca que es va concretar en el Llibre Blanc de la Transició Nacional. Posteriorment, Pi-Sunyer va continuar pilotant el procés des del Comissionat per a la Transició Nacional que tenia, entre d’altres, la finalitat d’impulsar “un seguit de mesures per preparar la hisenda pròpia de Catalunya”.

El Govern argumenta la distinció a Pi-Sunyer pel “seu compromís amb la democràcia, l’adaptació de la llei i l’arquitectura institucional a la voluntat de la ciutadania, l’exercici del dret d’autodeterminació, i la defensa dels drets civils, socials i polítics”.

Finalment, la Generalitat atorga la Medalla d’Or de Catalunya a l’estudi RCR Arquitectes per ser “una empresa de referència de l’arquitectura catalana amb projecció internacional”. El Govern destaca una obra arquitectònica que “preserva d’una manera especialment acurada la relació i la integració dels edificis amb el paisatge i el seu entorn”.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Vlac, Barcelona, 07/12/2018 - 08:12

¡ Qué asco!.... Espero que el resto de medallistas devuelvan una medalla tan desprestigiada.

#16 pepe, andorra, 05/12/2018 - 15:18

Y por fracasar le dan un premio? la otra explicacion es q gracias a esto, el personal deja de reclamar derechos sociales q le han sido robados por los caciques y terratenientes de siempre y por eso le dan la medalla, maniobra diversiva le llaman en las escuelas militares. Mucho separatismo y pocas reclamaciones sociales, asi los quiere el cacique.

#15 Sergi, bcn, 05/12/2018 - 07:17

Son unos racistas

#14 Farfarello , BARCELONA , 05/12/2018 - 00:51

Em sembla que t'han fet un flac serveii, barbetes! Ja veuràs quan el TS et cridi a declrar…. de testimoni ….

#13 Doctor, Barcelona, 04/12/2018 - 21:35

Pues tranquilo, cuando pasee por el patio en el talego, los demás presos le aplaudirán como medallista veterano