Publicitat
Política · 3 d'Abril de 2019. 14:57h.

Màxima tensió al Parlament

Guirigall per les "bèsties en forma humana" de Torra

La cap de l'oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, i el vicepresident del Parlament, Josep Costa (JxCat), han mantingut un enfrontament aquest matí al ple quan el segon estava exercint de president de la cambra causa de l'absència momentània de Roger Torrent. Una bronca que ha acabat amb crits i la intervenció del vicepresident segon de la cambra, José María Espejo-Saavedra (C's), que s'ha enfrontat a Costa, a qui tenia assegut al costat: "i jo el crido a l'ordre a vostè!".

La topada s'ha iniciat després que Arrimadas manifestés que "la senyora Borràs es presenta a la llista de generals, i li dóna les gràcies al senyor Torra pel seu compromís i per anar a defensar Catalunya al Congrés, però les bèsties amb forma humana, això no ho podem fer. Llavors, les bèsties amb forma humana, segons el senyor Torra..."

Aleshores Costa ha intervingut per dir-li que " no anem pel bon camí". "¿Perdoni? ¿Perdoni? Qui no va per bon camí és qui diu que som bèsties amb forma humana. ¿Perdoni? ¿Que em va a treure la paraula per recordar el que el senyor Torra ha deixat per escrit, o com va? Sobre la base de què m'està vostè interrompent, senyor president del Parlament?", li ha demanat la líder de C's.

El vicepresident del Parlament li ha recordat que "el Reglament l’obliga, a vostè i a tots els diputats, a tenir un capteniment de respecte i de cortesia cap a tots els membres de la cambra i especialment cap a les institucions de la Generalitat".

Inés Arrimadas ha exposat aleshores que "jo no estic dient al senyor Torra bèstia amb forma humana" i ha afegit que "és el senyor Torra qui ens ha dit a nosaltres bèsties amb forma humana". "Senyora Arrimadas, crec que això s’ha explicat moltes vegades, i sap que aquest qualificatiu no se li ha atribuït a vostè, i per tant crec que està falsejant o està imputant al president...", li ha exposat Josep Costa.

"Però vostè què és, el moderador? Quan aquests senyors diuen que som franquistes o que Espanya és franquista també intervé per dir que és Espanya no és franquista, o com va això? Però què és això?", s'ha queixat Arrimadas.

Davant aquest moment de tensió al ple, Costa ha cridat a l'"ordre". La líder de Ciutadans ha protestat i José María Espejo-Saavedra, també membre de la Mesa i diputat de Cs, s'ha enfrontat a Costa: "i jo li dic a l'ordre a tu!".  Finalment, Inés Arrimadas ha pogut acabar la seva intervenció, en què ha criticat el perfil de les noves conselleres que substituiran Laura Borràs i Elsa Artadi.

Publicitat
Publicitat

68 Comentaris

Publicitat
#39 Antonio Ramirez, Marbella, 04/04/2019 - 23:55

El señor Torra tiene poca consistencia política, habla mucho y no dice nada. Tampoco parece hacer mucho por su gente. Entonces ¿de qué va y hacia donde va este politico? Pobre Cataluña, que tampoco parece ir a ningún sitio. Debería independizarse de estos independentistas.

#38 Españatardofranquista, Barcelona, 04/04/2019 - 12:41

C's tiene un solo punto en su programa: Cataluña. Estos niñatos pijos no ven la vida real de la gente?

#37 marti, Palafrugell, 04/04/2019 - 11:23

El triste sino de los intelectuales brutales: ser incomprendidos.

#36 Vlac, Barcelona, 04/04/2019 - 08:53

El problema no es del Torra: Es de los que votaron para que fuera Presidente.
Si os gusta el " cuanto peor mejor", aquí tenéis las consecuencias....

#35 Guido, Bcn, 04/04/2019 - 08:41

Fragmento del artículo de Torra cuando todavía no era Presidente: " La bestia se removía, inquieta, desesperada, horrorizada por oír cuatro palabras en catalán ", en la megafonía de un vuelo BCN-Zurich.