Publicitat
Política · 25 d'Octubre de 2012. 10:51h.

"Me estáis quitando las ganas de ser español"

Un vídeo d'ERC presenta diversos immigrants o descendents d'immigrants que expliquen el perquè del seu sobiranisme

"Me estáis quitando las ganas de ser español"

Una de les persones que apareixen al vídeo

Veïns de Sant Vicenç dels Horts, el poble d'on és alcalde el candidat d'ERC, Oriol Junqueras, expliquen per què se senten catalans i per què són independentistes. Moltes de les persones que apareixen al vídeo d'Esquerra són immigrants o descendents d'immigrants i, entre els testimonis, n'hi ha bastants que parlen en castellà.

Un d'ells expressa que "també em sento espanyol, però és que m'esteu traient les ganes de ser espanyol. Saps què et vull dir?". Aquesta mateixa persona diu que "no ser català de naixement, però sentir-te català també val" i afegeix que "no renego d'això, però vull que a Catalunya, on vivim, on treballem, estiguem millor".

Una pastissera argentina -porta una samarreta on llueix la bandera del seu país i l'estelada i mostra un pastís amb la bandera independentista- afirma que "ja no és important que un sigui d'aquí, no ha d'haver nascut aquí per sentir-se català, no?". "S'ha de crear un nou estat", afirma, tot i que reconeix que "s'ha de treballar molt, hi haurà errors i portarà molts anys".

Altres fan afirmacions com: "no hem nascut aquí, però representem Catalunya en tots els aspectes", "porto 46 anys aquí i el millor que m'ha passat és Catalunya" o que Catalunya ha de ser un estat perquè "té tots els elements necessaris que ha de tenir un poble i una nació".

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#21 Macky, Vilfranca del Penedes, 26/10/2012 - 09:35

Uyyyyy!!! Casi me dan ganas de votar a Esquerra....
Menudo lavado de cerebro, manipulando los sentimientos primarios de la gente.
Que pasaría realmente el "Día Despues"?
Como minimo un revanchismo contra los castellanos parlantes, sino un limpieza etnica.

#20 Moptokan, Barcelona, 25/10/2012 - 23:23

Pues vaya, pues si os hacéis independientes y os dais la ostia que todo apunta que os vais a dar en todos los aspectos, luego tendríais que ir contra los políticos que os han comido la cabeza...

#19 Cansat, Barcelona, 25/10/2012 - 19:22

Construir coneixements és molt difícil, perquè comporta preparar una base creïble.. Construir un pensament no ho és tant.Si convé es pot prescindir de la veritat.

#18 Paco Ampurdan, Sant Jaume de Frontanyà, 25/10/2012 - 17:45

Ens falta un Sabino Arana català, que defensi el pedigrí i la puresa de la raça catalana. La resta és un "xarnegam" oportunista. D´aquesta forma, a Catalunya, en un tres i no res serem independents. Quatre gats, però independents.

#18.1 Javi, L'H, 25/10/2012 - 19:08

Como os gustaria k los xarnegos nos dejaramos llevar por estas ideas simples. Pero yo personalmente creo k no es asi. A parte me preocupa mas el futuro negro k nos espera dentro de españa. Parece k a ti no.

#18.2 puropedigrinpati, girona, 25/10/2012 - 20:00

Paco Ampurdan les mules estareu a l' estable

#18.3 Gongylus, Girona, 25/10/2012 - 23:00

Que el futur dels catalans sigui negre o no, és cosa nostra. Però sempre serà millor que estar sotmès als espanyols. Volem ser lliures com a catalans. No estem contra ningú, tan sols volem ser lliures.

#18.4 Jordi O , Barcelona, 25/10/2012 - 23:39

Javi, el què passa és que aquí hi ha molt intoxicador. N'hi ha molts com auest invent de Paco Ampurdan que diuen ximpleries només per restar vots a l' independentisme. Aquest pensa com la Camacho, que els catalans som tontos

#17 Miguel, madrid, 25/10/2012 - 17:40

Como se puede ser tan insulso para pensar que una pequeña porcion de terreno puede sobrevivir sin un pais como españa. Historicamente hablando nunca han sido nada solo lo que unos pocos se han creido y ahora quieren creer que han sido algo. Por favor no hagais la estupidez de creer a CIU.

#17.2 Tio Canya, Ala Frugell, 25/10/2012 - 22:57

#17.1

Te aconsejo que visites tu psicologo, te hace falta.No has entendido nada de lo que pasa en Catalunya.Proximamente te despertaras y te enteraras que ya estais sin CatalunyaYa habeis hecho tarde. Ah reclamaremos nuestra parte proporcional del Prado, R.Sofia, trenes,tanques/aviones,embajad as etc