Publicitat
Política · 12 de Desembre de 2010. 12:00h.

Mea culpa de Montilla

El líder del PSC admet els "problemes de lideratge" i que "no he hem sabut fer bé"

Mea culpa de Montilla

Montilla, al consell nacional extraordinaro del PSC

El primer secretari del PSC i president del Govern en funcions, José Montilla, ha recordat que la formació del tripartit va ser acollida amb "hostilitat i incomprensió" a Catalunya i Espanya "per part dels rivals polítics i per part d'alguns amics polítics". En aquest sentit, ha criticat la "falta de cultura de governs de coalició" contra la qual ha hagut de lluitar el seu Govern. Aquesta falta de cultura, segons ell, la tenen tant la classe política, com els mitjans de comunicació i la societat civil.

En el consell nacional extraordinari dels socialistes catalans, el líder del PSC ha assumit personalment la responsabilitat de la derrota electoral. Montilla s’ha referit als “problemes de lideratge i falta del cohesió del Govern”, però també a que “no ho hem sabut fer bé” en temes com les negociacions amb el Govern del PSOE, les crisis puntuals de l’executiu català “i les declaracions dels socis, però també de casa nostra”.

No obstant, ha subratllat que aquesta derrota s'ha produït també per altres factors relacionats amb la formació del tripartit i amb els "prejudicis" amb què tant a Catalunya com a Espanya es va acollir el govern de coalició, amb l'actuació dels seus socis d'ERC i d'ICV, amb la seva pròpia falta de lideratge, la incapacitat del Govern de comunicar la seva gestió. Respecte als seus socis d'ERC i ICV, Montilla ha assenyalat que "a vegades" han estat "més preocupats pel seu 7% o 8%" de quota electoral que pel conjunt del país.

En el seu discurs, Montilla també ha criticat el PSOE. Ha assenyalat que el partit no els ha posat les coses fàcils en temes clau per a Catalunya, com el finançament, els traspassos o el desenvolupament de l'Estatut. Ha destacat que encara que al final hi ha hagut acords positius en aquests temes, "el procés negociador ha estat tan esgotador que ha provocat un desgast tant en el PSC com en el PSOE". "No ho hem sabut fer, ni el PSC ni el PSOE", ha assegurat.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Anna, Bcn, 13/12/2010 - 12:04

kim 22:06 ; tens raó, es ESCANDALOS. I els socialistes encara ho denfensen.

#11 kim, Catalunya, 12/12/2010 - 22:06

Deficit fiscal de 22.000 millons d'euros i encara els SOCIALISTES fan aixó; http://www.abc.es/20101212/local-madrid/ampliacion-estacion-atocha-nuevo-201012121253.html

#10 CiUtadà de CATalunya, Sóc del Camp, 12/12/2010 - 18:50

... que diguin el qulguin, que jo ja estic content (s'entén amb el canvi)

#9 Eugeni, Espllugues, 12/12/2010 - 18:42

Aquest senyor no mereix cap comentari, com no en mereixen cap les seves fantasies.

#8 homenot, girona, 12/12/2010 - 17:51

la història el posarà com el millor president fins a dia d'avui.Només una cosa...Si el psc amb la ser ,el periodico, el pais,etc es queixa del poder mediatic que no hauria de dir erc que és qui realment ha molestat als poderosos???