Política · 12 de Juny de 2020. 18:05h.

Mea culpa de Santi Vila

"Hauria actuat d'una forma molt més contundent per evitar el desastre"

L'exconseller de Cultura i d'Empresa i Coneixement durant el Govern de Carles Puigdemont, Santi Vila, ha afirmat que "si fos ara, possiblement jo encara hauria actuat d'una forma molt més contundent per evitar el desastre que entre tots vam protagonitzar". L'exconseller ha apuntat aquest divendres en una entrevista al programa 'Tot es mou' de TV3 que "no em sento orgullós d'aquella legislatura".

"Jo no em sento orgullós d'aquella legislatura, i si fos ara, possiblement jo encara hauria actuat d'una forma molt més contundent per evitar el desastre que entre tots vam protagonitzar. En aquestes circumstàncies, crec que també és bo posar terra pel mig i que tots ens puguem anar reconciliant amb les nostres pròpies decisions" ha admès en l'entrevista.

Vila ha explicat que "vaig passar uns mesos molt tristos perquè els que hem dedicat bona part de la nostra vida al bé comú, a l'interès general, als que ens sentim uns patriotes. Per una banda jo comprenia el desengany o disgust d'aquells ciutadans que veien amb molta il·lusió la possible declaració que es va fer al Parlament" ha assenyalat. "D'altres vam ser molt glacials, massa freds i vam ser molt implacables en dir que allò no ens duia enlloc" ha explicat.

"Entenc que en aquells moments alguns independentistes se sentissin decebuts. Jo només els anava dient: perdoneu, que ens hem jugat la carrera, el patrimoni, que hem estat condemnats, hem passat per la presó tots, encara estem inhabilitats per fer possible que votéssiu, i jo me'n sento molt orgullós i crec que em van condemnar justament perquè vaig desobeir al Tribunal Constitucional perquè els meus conciutadans poguessin votar l'1-O, però vaig discrepar de la declaració d'independència" ha dit.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#13 A. Romero, Vilanova i la Geltrú, 17/06/2020 - 08:08

Si fuera yo el prota del titular, yo como persona anónima: "Mea" PIPI después de tomar cerveza.
Y si es fuera de casa llevo esas toallitas.

#12 BJMR, Bilbao, 13/06/2020 - 21:14

Qué cacao mental tiene este hombre. Dice una frase y se contradice en la siguiente. Y bueno, ya lo de que "los que hemos dedicado una buena parte de nuestra vida al bien común, al interés general", eso ya no se lo creen ni ellos ni sus más acérrimos. Y éste era de los buenos, buen pájaro está hecho.

#11 Figueras, Figueras, 13/06/2020 - 15:14

El procés es algo que se lleva cociendo en Cataluña desde hace más de 30 años, pensaron que ya eran lo suficientemente fuertes y tenían la mayoría de gente abducidas, por suerte, se precipitaron, si llegan a esperar 10 años más, teníamos un país pobre, roto, solo y nazi.

#10 Destonyer2.0, Barcelona, Tabarnia, España, 13/06/2020 - 15:03

Vaya, está chusma patriotera se siente triste. Lecciones de está gentuza racista, xenófoba y supremacista, ninguna. Solo cuando pidáis perdón y os vayáis a la mierda con vuestros votantes será posible el diálogo. Por cierto si ves a los Pujol diles de mi parte,a esos corruptos, que me cago en la mierda de su bandera, que nunca será la de catalu

#9 SID, BCN, 13/06/2020 - 14:17

Santi Vila fa uns anys era considerat un radical, ara sembla moderat. Però és que el procés ha posat al timó de Catalunya una banda de radicals il·luminats que viuen en un mon de fantasia supremacista.