Publicitat
Política · 31 d'Agost de 2010. 17:27h.

Medi Ambient posa traves al Quart Cinturó de Foment

La conselleria al·lega que ministeri incompleix la normativa perquè ha caducat l'estudi d'impacte ambiental

Medi Ambient posa traves al Quart Cinturó de Foment

El conseller Baltasar, després de la roda de premsa de Govern

El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha remès al Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí una resolució del conseller, Francesc Baltasar, on sol·licita que deixi sense efecte la decisió de mantenir els procediments d’Avaluació d’Impacte Ambiental del projecte “Tancament de l'Autovia orbital de Barcelona", també conegut com a Quart Cinturó o ronda del Vallès.
 
L’escrit del conseller assenyala que el procediment consultiu, iniciat pel Ministeri l’any 2004, actualment no s’ajusta a la normativa ambiental vigent. Això ve motivat perquè no incorpora al projecte la designació de nous espais naturals protegits, ni té en compte els fonaments d’avaluació ambiental de plans i programes del Pla Territorial Metropolità de Barcelona, pel que fa a criteris de sostenibilitat i mobilitat.

Així mateix, la resolució assenyala que el tràmit d’informació pública no té validesa en tant que les consultes sobre l’estudi d’impacte ambiental no recullen la realitat ambiental, territorial i social de la zona. Per aquesta raó, el contingut del document sobre els potencials impactes, i la diagnosi territorial i del medi ambient, no són adequats i es considera necessari reelaborar-los.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 atp, barcelona, 01/09/2010 - 16:03

El que hauria de fer Medi Ambient és anul.lar aquest projecte, ja hi ha prou carreteres a Barcelona! és una aberració pel territori i un govern d'esquerres i ambientalista no ho hauria hagut de tirar mai endavant!

#5 Toni Altaió i Morral, Sabadell, 01/09/2010 - 15:03

El Ministerio de Fomento i els defensors del QC a Catalunya (J. Nadal al capdavant), tot i estar advertits de les irregularitats que invalidarien el procés, han preferit saltar-se la legalitat. Els defensors del QC són els màxims responsables.

#4 el mateix, d´abans, 01/09/2010 - 12:27

Al Govern cenhtral ja els hi va bé que es retardi un parell d´anys més, mentres van foten obres a la resta d´Ejpein i Catalunya empobrint.se...apa! a votar aquest partit d´amics i coneguts...GRACIES ICV!!!

#3 pijoprogres, pasucatamboli, 01/09/2010 - 12:24

Quins nassos aquersta gent, quasi la darrera força de Catalunya i tot el dia cardant merder...que no ho saben que si ho fessin tant i tant bé els votaria tothom? i no és així...espero que fotin el camp del govern a les properes..colla de pijoprogres

#2 Paliques, BCN harta de pijoprogres como Baltasar, 31/08/2010 - 20:24

Que se vayan ya por favor, que se vayan ya!!!!!. Acabaremos yendo en burro y ellos en helicóptero.