Publicitat
Política · 2 de Febrer de 2016. 17:43h.

Mejías: “restringir els horaris comercials és un exemple més que Colau actua sense diàleg”

L’oposició clama contra la proposta de reduir els diumenges d’obertura comercial

Mejías: “restringir els horaris comercials és un exemple més que Colau actua sense diàleg”

Carina Mejías

Els partits de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona han criticat amb més o menys intensitat la proposta del govern municipal de reduir en un 60% els diumenges d’obertura comercial. Actualment, els comerços tenen llibertat per poder obrir un total de deu diumenges durant els mesos d’estiu, però la intenció de l’equip de Colau és rebaixar aquesta xifra fins els 4 diumenges que, a més, es concentrarien entre els mesos de maig i octubre.

Ciutadans considera que aquesta iniciativa és “un exemple més que el govern de Colau actua sense diàleg ni consens”. La president del grup municipal de C’s, Carina Mejías ha denunciat que l’alcaldessa “continua actuant amb prepotència i arbitrarietat en la presa de decisions”. Segons el seu parer, la reducció del nombre de festius oberts a Barcelona “ens allunya d'altres ciutats europees, que pugnen per ser referents turístics i comercials”. En aquest sentit, s'ha mostrat partidària de “pactar amb el sector una proposta aperturista”, delimitant les zones turístiques.

També s’ha expressat amb contundència el líder del PPC al consistori, Alberto Fernández Díaz, qui ha denunciat que Colau “retalla horaris, llibertat d’oportunitats i ocupació a Barcelona i ignora una part del comerç de la ciutat i de molts consumidors”. “Colau és una magnífica regidora de comerç de La Roca del Vallés, Castelldefels o Viladecans”, ha ironitzat el president del grup municipal del PPC, ja que aquests municipis “gaudiran de la visita de veïns i turistes que no podran comprar a Barcelona”. 

Per la seva banda, el portaveu de CiU a l’Ajuntament, Joaquim Forn, ha acusat el govern local de fer “saltar pels aires” el consens assolit amb el sector del comerç. “Ens preocupa que es prenguin decisions tan importants per la ciutat sense treballar-les ni buscar consensos entre partits i encara més important, entre el sector”, ha afegit.

En la mateixa línia s’ha manifestat el president del grup municipal d’ERC, Alfred Bosch, qui ha reclamat “un gran acord de ciutat, amb tots els agents implicats, per decidir els horaris i el model comercial de Barcelona”. “El comerç és un dels pilars de la dinàmica econòmica i social de la nostra ciutat i cal consensuar un model que pugui perdurar més enllà del partit que governi l'Ajuntament”, ha dit Bosch.

La proposta del govern d’Ada Colau és rebaixar de 10 a 4 el nombre de diumenges d’obertura comercial que es concentrarien entre els mesos maig i octubre. Una iniciativa que sorgeix arran d’un informe elaborat per l’Ajuntament, segons el qual només prop d’un 16% dels comerços van obrir els deu diumenges permesos l’estiu passat.

Les dades també assenyalen que l’obertura d’establiments en diumenges d’estiu té un baix seguiment, excepte en barris on la dinàmica de pas de persones és més alta i més vinculada a l’activitat turística, com el barri Gòtic i la Barceloneta.

Segons explica el govern local, l’estudi es va fer via online, a través d’una enquesta a la qual es podia accedir des del web de Comerç i Consum del consistori i les webs dels deu districtes.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#7 Pep, Bcn, 03/02/2016 - 12:58

Però, ¿i els manteros? ¿Podran obrir com cada dia o també hauran de tancar? Jo em faig mantero. Sense competència, negoci rodó.

#6 Bernat, Bcn, 03/02/2016 - 12:52

Per cert, senyora Colau, el tancaments de comerços el diumenges d'estiu ¿afecta també als manteros o podran obrir normalment aquells dies?

#5 Lleis per tothom?, Bcn, 02/02/2016 - 22:10

Com pot ser que uns comerciants siguin obligats a tancar els festius i altres s'els permeti de tenir obert sempre?.

#4 Jean Claude Chirigota, Bujumbura. Area Metrop. de BCN, 02/02/2016 - 19:53

¿Pero que es eso de ir a comprar un domingo? Todos a misa de 12.....Herejes !!!!

#3 Pablito, Barcelona, 02/02/2016 - 18:20

¡ Por favor Carina ! No pidas diálogo y otros argumentos democráticos a una anarquista sin pies ni cabeza como la Colau.
Ella va a lo suyo. Sabe que la ha tocado por carambola la lotería y como si de verdad fuera alcaldesa de Barcelona por los votos, se comporta como una muñeca tonta y ridícula.

#3.1 Bart, Barcelona, 02/02/2016 - 18:59

A tu en canvi, si se't veu un tarannà enormement dialogant! I a més, amb una educació exquisida.

#3.2 pepe, andorra, 02/02/2016 - 21:33

Anarquista Colau? Durruti debe estar retorciendose en su tumba de montjuich. Colau es una oportunista puesta por algunos para proteger sus intereses, yo apuesto por los hoteleros ya instalados y alguno mas. Bartito, el dialogo y la educacion son solo para los picos de oro q pastan del presupuesto.