Publicitat
Política · 22 de Gener de 2014. 16:16h.

Menors molt violents

Espadaler admet que gent "molt jove" va participar en els aldarulls a Ciutat Vella

Menors molt violents

Imatge dels aldarulls

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha anunciat aquest matí durant el ple del Parlament la "tolerància zero contra qualsevol expressió de violència urbana, que malauradament vàrem tenir divendres a la ciutat de Barcelona".

Espadaler ha demanat "no confondre" aquesta amb les gairebé 1.700 que va haver-hi l'any passat però ha expressat la seva preocupació perquè hi ha gent "molt jove". "Ens preocupa, i molt, que alguns menors d’edat participen en aquests aldarulls".

"Hem fet i fem una anàlisi crítica de tot aquest esdeveniment i evidentment reforçarem tot allò que sigui reforçable amb altres cossos policials, particularment amb la Guàrdia Urbana de Barcelona. Però, en qualsevol cas, quedi clar, rotundament clar el compromís contra la lluita de violència urbana, que no cap a les nostres ciutats", ha afegit.

El conseller ha afirmat també que "les pilotes de goma per se no són la solució a aquests problemes –no ho són–; si ho fossin probablement a Madrid, que van passar coses, a València, que van passar coses, a Saragossa" i que "crec que la solució és més integral, és més global: atacar de soca-rel i fer detencions".

Espadaler contestava al diputat del PPC Pere Calbó que ha afirmat que, amb els fets de divendres "ens tornen a la memòria imatges que crèiem oblidades, de l’època de l’alcalde Clos, on la Guàrdia Urbana es refugiava a l’ajuntament i els radicals arrasaven a la Plaça de Sant Jaume".

"Si vostè ha vist les imatges -ha continuat, un treballador d’un restaurant que estava al costat de la comissaria de la Guàrdia Urbana es lamentava que la policia només protegís l’edifici municipal mentre els radicals arrasaven la seva terrassa i a corre-cuita intentava salvar el que podia. Fets molt greus que provoquen molta alarma social i concentrats en el districte de Ciutat Vella de Barcelona".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 sotar79, Gotha (Deutschland), 23/01/2014 - 01:46

A Hamburg hi va haver una manifa semblant amb molt de jovent de la linke seite (la esquerra) i van enviar policies especialment desde Berlin i altres ciutats d´Alemanya per estomacarlos, al final la policia que hi va participar va rebre un sobresou per la feina feta

#2 gerard de sarria, bcn, 22/01/2014 - 18:32

Quan tinguem un Estat propi hem de restablir la mili o un tipus de serveis socials una mica durs per aquest bretols...es calmaran

#2.1 Jordi del Poble-sec, BCN, 22/01/2014 - 23:48

Quan tinguem un Estat propi els joves hauran de tenir alguna esperança de futur i igualtat d'oportunitats, siguin de Sarria o del Raval. Si volem independència és per canviar-ho tot i no per que unes èlits continuin vivint a costa del poble.

#1 Los recreos del CIE, BCN, 22/01/2014 - 16:52

Estas manifestaciones son un buen laboratorio para toda clase de cachorros de la fauna catalana Lo que es inexcusable que ningún político sea del signo que sea pueda dar legitimidad a este tipo de violencia , por que si es así podríamos ir a los lujosos restaurantes que frecuentan a protestar =

#1.1 Alex, Barcelona, 22/01/2014 - 18:22

Fauna catalana? Segons veig per la teva ciutat "BCN" vostè també en forma part, oi?