Publicitat

Jordi Sánchez 'esclata’ quan López Alegre l'acusa de donar suport a ETA "després de l'atemptat d'Hipercor"

El president de l'ANC, Jordi Sánchez, i el tertulià Joan López Alegre es van enfrontar a La Sexta després que el segon acusés el primer de condescendència amb ETA després de l'atemptat a Hipercor, que el 1987 va causar la mort de 21 persones i en va ferir 45.

"Ja que estem en un programa per a tot Espanya, i com potser a vostè no el coneixen, és bo que l'audiència sàpiga que vostè va dirigir la Crida, que era un grup que va donar suport a HB després de l'atemptat d'Hipercor a Barcelona" , va argumentar López Alegre.

“Menteixes, Joan! saps que menteixes! mostra proves", va reaccionar Sánchez. "Aporto el retall de La Vanguardia on es diu que el comunicat que vostès van publicar després de l'atemptat d'Hipercor era igual que el de Batasuna", va replicar López Alegre, a més d'afegir que "vostè també va tenir problemes després d'organitzar un atemptat al consolat de Sud-àfrica".

Aquestes paraules van indignar a Sánchez: "Això és fals, tu saps que jo dialogo, el que no accepto és que menteixis davant l'audiència. Menteixes! saps que La Crida va condemnar l'atemptat d'Hipercor. Faltes a la moral, no t'ho permeto! Menteixes com un ‘bellaco’", va expressar.

López Alegre va insistir que "vostè dirigia la Crida després de l'atemptat d'Hipercor i aquesta en una dada que és bo que l'audiència la sàpiga". "Ets un mentider o un ignorant i no t'ho permetré. Amb els morts no s'hi juga! Mostra-ho”, va replicar Sánchez, davant del que López Alegre va replicar que "si vostè té una biografia, la té".

"Amb els morts no s'hi juga, Joan! Aquesta és la línia vermella de la teva hipocresia! Ignorant! et dic ignorant!”, va insistir Sánchez. Davant d’això, Antonio García Ferreras va optar per anar a publicitat "per calmar els ànims" durant "cinc minuts" que després van resultar ser alguns més.

A la tornada, el líder de l'ANC va remarcar que "és radicalment fals, la violència sempre ha estat motiu de condemna. L'atemptat d'Hipercor es va produir un divendres i dissabte nosaltres teníem l'assemblea on condemnem sense pal·liatius l'atemptat d'ETA".

Respecte a l'atemptat al consolat de Sud-àfrica, va explicar que "va ser una acció de protesta no violenta davant la representació de Sud-àfrica a Barcelona per l'assassinat a 14 sudafricans, penes de mort, en ple règim d'apartheid. Vam anar a fer una protesta i la policia al cap de 24 hores em va detenir durant 48 hores a comissaria acusat d'atemptat a un consolat quan era una protesta pel règim d'apartheid".

Ferreras va intervenir llavors per explicar que "tinc aquí un article seu publicat a l'Avui condemnant radicalment la violència després de l'atemptat a Vic. Mai més vostè ha justificat la violència?". "Mai", va replicar Sánchez. "Una altra qüestió és que efectivament en alguns moments jo he defensat que calia arribar a acords polítics, perquè el del País Basc era un problema polític".

"Una altra qüestió és que en l'atemptat d'Hipercor hi ha preguntes que encara no tenen resposta, com per què la policia no va respondre als avisos d'ETA reiterats al diari Avui sobre l'existència d'un cotxe bomba. I això no justifica per res a ETA perquè qui va posar el cotxe bomba va ser ETA", va indicar.

Tot i això, López Alegre va mostrar "un article de La Vanguardia que diu que l'atemptat va ser culpa de l'empresa. En aquest comunicat d'HB que va publicar La Vanguardia reitera els seus llaços de solidaritat amb el poble català i envia una salutació fraternal en aquests difícils moments. Un comunicat conjunt de la Crida, de la qual ell era el màxim responsable, que coincideix amb el comunicat d'HB".

Publicitat
Publicitat

91 Comentaris

Publicitat
#39 ericastel, Solsona, 11/10/2017 - 15:56

Pepeeeeee!!!
Pel temps què dediques als comentaris es nota que no et volen enlloc!!! O potser és aquesta la teva feina? Hahahahaha

#38 Apaolaza, Cartagena, 10/10/2017 - 22:55

Los señores que dirigen la ANC y Òmnium, (odium), son unos radicales anti españoles.
Algo o alguien alguna vez los juzgará por sembrar el odio como han hecho. Y por como han engañado y adoctrinado al pueblo catalán... junto a Puigdemont, Mas, Junqueras, Forcadell, Forn, Trapero...

#38.1 ericastel, Solsona, 11/10/2017 - 16:03

Com menteixes i què fàcil és eh?
Radicals? clar, perquè no pensem com tu. El què deia, fàcil.
Antiespañoles? Per què? Perquè no volem seguir amb Espanya? Això és ser anti? Vaja que no vull una cervesa i sóc anticervesa? Més raons noi. Així sí sembres odi!!!!
És que no tenen pèrdua els teus arguments. En Trapero adoctrinant? no calen

#37 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 10/10/2017 - 18:53

Mohamed El-Erian, guru financer, retreu en un article a Bloomberg la violència de l'Estat espanyol i exigeix diàleg amb Catalunya.

#37.1 pepe.----, andorra, 11/10/2017 - 11:05

si, si lo q tu digas, pero de q sirve pagar a mercenarios para q hablen bien de ti si despues tu eres un cobarde gallina, capitán de la sardina.

#37.2 soloesmiopinon, Barcelona, 14/10/2017 - 00:37

Ostres!!!!! El Mohamed EXIGEIX diáleg. I qui coi es aquest paio per exigir el que s'ha de fer a la meva terra?

#36 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 10/10/2017 - 18:45

Ian Duncan, ministre per Escòcia del govern britànic, defineix l'actuació de la policia espanyola de "bloodshed" amb una traducció literal de "vessament de sang" i que també es pot usar per a referir-se a una matança.

#36.1 soloesmiopinon, Barcelona, 14/10/2017 - 00:39

Quant flipat hi ha al mòn!!!! Vessament de sang? Matança? , ja, ja. Os passeu tant de frenada que sou ridículs.

#35 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 10/10/2017 - 18:41

El diari Frankfurter Allgemeine, sense cap mena de dubtes el més influent a Alemanya, ha publicat un extens reportatge parlant de Catalunya i de la possibilitat real de ser independent des d’un punt econòmic.
Arriba a la conclusió que “La resposta és sí”, i així ho afirma sense mitges tintes el diari alemany, que té gran influència dins e

#35.1 pepe.----, andorra, 11/10/2017 - 11:07

si, si lo q tu digas, pero de q sirve pagar a mercenarios para q hablen bien de ti si después tu eres un cobarde gallina, capitán de la sardina.