Publicitat

La Generalitat obrirà delegacions a Roma i a Viena

Més 'ambaixades'

Homs, a Roma

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha anunciat a Roma que el Govern “reforçarà la seva presència a Europa i a Brussel·les”, amb l'obertura d'una nova delegació a la capital italiana a principis de gener i properament una segona a Viena.

Homs ho ha anunciat durant la seva intervenció a la jornada acadèmica sobre la situació política de Catalunya que s’ha celebrat a la Universitat Tre de Roma, organitzada pel Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) i el centre de recerca Crispel (Centro di Ricerca Interdipartimentale per gli Studi Politico-costituzionali e di Legislazione comparata).
 
El conseller de la Presidència ha situat l’obertura de les delegacions de Roma i Viena com “una necessitat i una obligació” del Govern per “defensar els nostres interessos al món i particularment a Europa, d’on formem part clarament”. 

Homs ha subratllat que en el moment polític que viu Catalunya “és fonamental tenir presència a les capitals importants d’Europa, on a més hi ha presència d’organismes multilaterals”. “Haurem de fer un fer un salt qualitatiu, ja no només donar a conèixer la realitat de Catalunya, sinó establir les relacions i els intercanvis d’impressions necessaris per poder assolir el reconeixement de Catalunya com a Estat, si així ho decideixen els ciutadans”.

La voluntat, ha explicat Homs, és poder “disposar de les infraestructures necessàries” per “enfocar amb les màximes garanties possibles” el procés català.
 
Homs ha volgut posar de relleu que aquest reforçament de l’estructura exterior de la Generalitat s’emmarca en la “vocació marcadament europea i europeista” de Catalunya i la voluntat de “permanència” a les institucions europees, que queda palesa amb la llei d’acció exterior i relacions amb la Unió Europea, aprovada per una àmplia majoria del Parlament.

“És un testimoni inequívoc de la vocació europeista del poble català”, ha subratllat. I ha emfatitzat: “creiem firmament que la viabilitat futura del nostre país i de les nostres societats només és possible en un context d’una Europa federal forta políticament, que doni cobertura i garanties davant dels reptes que comporta la globalització”.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#27 Sergi, Barcelona, 05/12/2014 - 19:11

Para el Proces, la Consulta, el Tricentenari, las asociaciones independentistas, etc no falta el dinero.
Que no les falte de nada.

#26 De-MAS-Cràcia, Barcelona, 05/12/2014 - 13:06

Algú va veure els ilustres parlamentaris que van fer voluntaris a la Gigatrucada o al Nou 9N -Homs, Fernández, Rovira, Junqueras, ...- fent de voluntaris al Gran Recapte d'Aliments? No?

#25 guillermet, l'Ampolla, 04/12/2014 - 23:12

Fòc, que paga el poble !!!.

#25.1 Pol, Vic, 05/12/2014 - 12:02

COM SEMPRE

A preparem-se la funcio es apunt de començar

#23 cris, bcn, 04/12/2014 - 18:36

Tendran algun amigo,familiar...etc. Que les apetece vivir en Roma con todos los gastos pagados.

#22 Calimero, barcelona, 04/12/2014 - 18:19

Que contentos los empleados públicos que no cobrarán paga extra porque hay que abrir mas "embajadas" para colocar a los amiguetes patriotas...