Publicitat
Política · 5 d'Octubre de 2010. 08:49h.

Més de 10.000 signatures per la unitat

Els partidaris de l'aliança entre Carretero i Laporta es mouen a la xarxa

Més de 10.000 signatures per la unitat

Laporta i Carretero, en una imatge d'arxiu

Els militants de Reagrupament Independentista i adherits a Solidaritat Catalana per la Independència "ens reconeixem com a iguals en l'objectiu d'independència nacional i regeneració democràtica", tal com s'afirma en el text del Manifest del Fossar.

"En conseqüència, no trobem diferències significatives entre nosaltres, ni en el fons ni en la forma, que justifiquin que les nostres respectives agrupacions es presentin per separat a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Emplaçar Joan Laporta i Joan Carretero a una coalició és el principal objectiu de l'Assemblea conjunta de reagrupats i solidaris per tal d'avançar en la confecció d'una sola oferta electoral i evitar la dispersió del vot", deixen clar.

Aquest Manifest del Fossar és "el punt de partida de les accions i iniciatives futures de pressió que en els propers dies -i fins el darrer moment abans no finalitzi el termini legal de presentació de coalicions electorals -el 16 d'octubre-, pretenem endegar i demà seran exposades en l'assemblea".

A aquesta assemblea comptem amb el suport de diverses personalitats que, tot i que externes als moviments de Solidaritat i Reagrupament, "volen fer patent i pública la validesa, justesa i necessitat del nostre reclam i crida: la necessitat d'assolir una coalició entre el màxim de forces independentistes, i en concret entre Joan Laporta i Joan Carretero".

S'hi han adherit l'expresident del Parlament de Catalunya, Heribert Barrera; el cirugians Dr. Oriol Domènech i Dr. Moisès Broggi; el filòleg Antoni M. Badia i Margarit; l'exalcalde de Badalona Joan Blanch; Josep M. Minguell, del Manifest 12 d'abril; l'escriptor Víctor Alexandre; l' heraldista Armand de Fluvià; l'historiador Jordi Bilbeny; el regidor d'Arenys Josep Manel Ximenis; el president del Memorial 1714, Jordi Miravet; i l'actor Joel Joan.

A l'assemblea de Solidaris i Reagrupats s'han adherit també altres iniciatives com el Grup Unit Apolitic Independentista o la Plataforma per la Independència que a través del facebook han aplegat quasi 4.000 suports en favor de la unitat.

També els promotors del Col·lectiu Català Sempre i la iniciativa Ara o Mai que des del passat mes d'agost ha certificat més de 6.500 signatures, entre d'altres col·lectius. El Grup facebook de l'Assemblea de solidaris i reagrupats compta a dia d'avui amb quasi 800 adherits.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 05/10/2010 - 17:26

Ciutadà cuatribarrat(Catalonia): Vaya, te he dado un ratito de felicidad, eso que os promete Laporta.Pero la Catalunya de las fronteras no lo tendría, porque es un falso mito.Demasiados problemas, divisiones, enfrentamientos, abandonos, mala leche, instintos primarios.El error traería decadencia.

#18 Mr. X, bcn, 05/10/2010 - 17:08

Molta gent té pànic a votar algú que no tingui assegurada la representació parlamentària, així que hi ha un fotimer d"independentistes" que cada nit somien amb la paraula "vot útil". Només la unitat farà canviar les seves ganes de votar CyU o ERC. Així de penòs és aquest país

#17 Ciutadà quatribarrat jua, Catalonia is not spain, 05/10/2010 - 16:41

Ciudadano sinmitos. No t'has equivocat amb el cognom? Vols dir que no és Simito, de simio, pequeñito. JUAJUAJUAJUAJUA
INDEPENDÈNCIAAAAAAAAAAAA. I el simitos i altres animalitos a la reserva africanaaaaa, amb la mona xitaaaaaaaa JUAJUAJUAJUA

#16 Joan, sallent, 05/10/2010 - 13:24

Rafael, una mica de respecte pels paiassos, que en tot cas, els valoro millor que als polítics que només volen una poltrona.
Votar a l'Anglada fot molt als polítics. Sóc independista i penso que els polítics que tenen capacitat per renunciar a coses no són veritables independentistes

#15 valeri torres, bna, 05/10/2010 - 13:16

Jo no he tringut l'oportunitat de signar per la unitat, pero m'hi adhereixo plenament. Considereu-me com un signant mes. De no ser possible aquesta unitat, votare CiU.