Publicitat
Política · 6 de Febrer de 2017. 07:51h.

Més de 50.000 persones contra el judici del 9N

Entre d'altres, 500 càrrecs electes

Més de 50.000 persones contra el judici del 9N

Persones concentrades al TSJC

Més de 50.000 persones , segons els organitzadors, entre les que hi havia uns 500 càrrecs electes, s’han concentrat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per donar suport a l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, i les ex conselleres Joana Ortega i Irene Rigau, tots tres acusats de desobediència i prevaricació per la celebració de la consulta del 9-N.

El Govern, representants polítics, han participat a la mobilització convocada per les entitats sobiranistes.
El TSJC considera que l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, “auxiliat” per Joana Ortega i Irene Rigau, “va articular una estratègia de desafiament complet i efectiu a la suspensió acordada pel Tribunal Constitucional”.

El jutge José Francisco Valls assenyala que Mas, emparat simplement en la seva voluntat, va convertir “irracionalment” el procés participatiu del 9-N en una “aparent font de normativitat”. El magistrat afegeix que “amb plena consciència i voluntat -l'expresident de la Generalitat- es va abstenir de suspendre” la consulta.

9ncincentr.jpg

L'acta del magistrat també ressalta que “per a un observador extern resultava difícil constatar amb certesa la intensa utilització de mitjans públics durant el temps en què va tenir lloc la preparació i desenvolupament de la votació”.

Finalment, destaca que “des del moment de la pròpia convocatòria, els acusats havien recorregut a actes jurídics no formalitzats, fins i tot merament materials”. “Això revela ben a les clares que els acusats eren conscients des d'un principi de la possible impugnació” i “van actuar disposats en tot moment a eludir el control jurisdiccional", conclou l'escrit del magistrat. 23555-1.jpg

En aquest sentit, el ministeri fiscal responsabilitza Artur Mas dels delictes de prevaricació i desobediència “en qualitat d'autor”; i a Joana Ortega i Irene Rigau de “cooperadores necessàries”. El fiscal demana per a l'expresident del Govern una pena de deu anys d'inhabilitació; i per a les exconselleres sol·licita una pena de nou anys d'inhabilitació.

43440-2.jpg

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#16 Albert Escarré Puig, Barcelona, 06/02/2017 - 16:59

#15

Está pasando como el 9N: se cuentas todos, y las embarazadas, por dos. ¡ Ahora me explico los 50.000. Encuesta hecha en los ayuntamientos independentistas.: ¡ Qué NO trabajan por la tarde? .¡¡ No !!. Eso, (lo de N O TRABAJAR, YA LO HACEMOS POR LAS MAÑANAS. Por eso 50.000 en la manifestaci

#15 Albert Escarré Puig, Barcelona, 06/02/2017 - 16:59

#15

Está pasando como el 9N: se cuentas todos, y las embarazadas, por dos. ¡ Ahora me explico los 50.000. Encuesta hecha en los ayuntamientos independentistas.: ¡ Qué NO trabajan por la tarde? .¡¡ No !!. Eso, (lo de N O TRABAJAR, YA LO HACEMOS POR LAS MAÑANAS. Por eso 50.000 en la manifestaci

#14 !!*!!, Bcn, 06/02/2017 - 13:55

Jà us agradaria que vinguessin la meitat d'aquesta gent al "dia de la raza".

#13 Carlos Gomez, murenu de la serra, 06/02/2017 - 12:37

Semblen les excursions que feia la gent de terra endins quan baixava un cop l´any a Barsalona a comprar a El Corte Ingles.

Tot un ritus de pas com la mili, la primera visita a Can Barça i el viatge de nuvis a Mallorca

I el glopet d´aigua a la Font de Canaletes.

La comarca ens ha visitat

#12 Karkamal, La Marca Hispànica, 06/02/2017 - 10:44

Sent generosos no són ni 20.000, dels quals, com sempre, més o menys la meitat, són tota la pueblerinada de comarques que han portat amb autocars i que aprofiten la diada per anar a les rebaixes al corte inglés. Catetos....