Publicitat
Política · 12 de Juliol de 2019. 11:37h.

Més pactes de JxCat amb el PSC

Als consells comarcals del Baix Penedès, Garraf, l’Alt Penedès i l’Anoia

Més pactes de JxCat amb el PSC

El pacte entre el PSC i Junts per Catalunya a la Diputació de Barcelona ha vingut seguit d’altres acords similars, com el que han signat aquest divendres aquests dos mateixos partits al Consell Comarcal del Baix Penedès. El nou president de l’ens serà el socialista Joan Sans, alcalde de l’Arboç.

Les negociacions al Consell del Baix Penedès estaven encallades des de feia setmanes, i la polèmica sorgida amb el pacte a la Diputació de Barcelona encara havia embolicat més les converses. Finalment, un cop desencallat l’acord a la Diputació, socialistes i Junts han corroborat l’acord al Baix Penedès pels pròxims quatre anys.

D’aquesta manera, es dona la particularitat que les quatre comarques del Penedès (Garraf, Alt Penedès, Baix Penedès i Anoia) tindran el mateix govern, format per PSC i JxCAT. Una situació que no ha acceptat gens bé ERC, que just aquest dijous demanava a Junts que fes marxa enrere en els acords arribats als consells de l’Alt Penedès i el Garraf.

Els republicans consideren que aquests pactes només busquen “arraconar Esquerra” amb l’objectiu de “mantenir el ’statu quo’ davant el creixement constant del republicanisme d’esquerres”, en paraules del president d’ERC a l’Alt Penedès, Pol Pagès.

També a l’Anoia s’han produït protestes per l’acord entre PSC i Junts al Consell. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) començava aquesta setmana una campanya perquè Junts trenqui l’acord amb el PSC i pacti amb ERC. Lluny de repensar aquests pactes, l’entesa entre socialistes i neoconvergents al Baix Penedès encara pot afegir més llenya al foc al desacord entre els socis de govern de la Generalitat.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Purria Separata, Mollerussa, 12/07/2019 - 14:03

Mardito parné!

#3 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 12/07/2019 - 12:50

Ara ja no estem parlant d'alguns municipis en concret. Consells comarcals i la Diputacio de Barcelona, ja son presidides pels malvats socialistes i els impresentables puigdemonistes. Les properes eleccions al Parlament de Catalunya pasaràn factura a alguns politicastres.

#2 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 12/07/2019 - 12:18

D I G N I T A T a dojo, indepre style. La Corrupgència de toda la vida se junta con los carceleros del 155 para sacarles del vicio y llevarlos a la luz amarilla. Las bestias con taras en el ADN no podemos comprender la complejidad y sutileza de sus acciones.

#1 Pepito, Mataró, 12/07/2019 - 11:49

La pela es la pela