Publicitat
Política · 25 de Febrer de 2020. 14:28h.

Mesa de confrontació

Ni ordre del dia consensuat ni reunió prèvia dels equips tècnics

La portaveu del Govern, Mertixell Budó, ha manifestat que no hi ha un "ordre del dia consensuat" entre la Generalitat i el Govern espanyol, que demà celebraran la primera reunió de la mesa de diàleg  per "negociar la resolució del conflicte polític" i que tampoc hi ha hagut una trobada d'equips tècnics.

La consellera de la Presidència ha assenyalat que la delegació catalana reivindicarà "la necessitat de la figura del mediador", "el dret a l'exercici a l'autodeterminació" i "la fi a la repressió, en el sentit d'una llei d'amnistia".

Durant la roda de premsa  posterior al Consell Executiu, també ha explicat que la desingació dels representants de la delegació catalana -la meitat no formen part del Govern- a la mesa de diàleg "ha estat acordada pel presidnet i el vicepresident".

Mertixell Budó ha definit la delegació catalana com "la representació més efectiva per encarar el diàleg" i ha mostrat "màxima confiança en aquest equip negociador". "Sempre hem dit que hi han de participar totes les parts, incises presó i exili", ha al·legat.

Finalment, Mertixell Budó ha expressat que el "conflicte no se soluciona en una primera trobada, però es pot encarar un calendari per anar-hi treballant". "Si hi ha una veritable voluntat de diàleg i negociació per part del Govern espanyol, veurem que es pot encarar un calendari per anar treballant la resolució del conflicte", ha conclòs.

Quim Torra i Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu
Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat