Publicitat
Política · 15 de Juliol de 2021. 16:55h.

Mesures insuficients

Patrícia Plaja: "Un confinament nocturn de set dies no serà suficient per revertir la situació"

Mesures insuficients

El Govern espera que el TSJC aprovi el nou toc de queda que afectarà 161 poblacions a Catalunya entre la 1 de la matinada i les 6 del matí. Unes restriccions que com la portaveu del Govern ha admès "no seran suficients". "Un confinament nocturn de set dies no serà suficient per revertir la situació", ha dit Patrícia Plaja en roda de premsa sobre l'evolució de la pandèmia a Catalunya.

Cada set dies la Generalitat actualitzarà la llista de municipis afectats pel toc de queda i el TSJC haurà de renovar l'autorització. Des del govern esperen que les restriccions s'allarguin com a mínim tres setmanes. "Segur que la setmana en curs, la setmana vinent i l'altre", ha explicat la portaveu.

Josep Maria Argimon ha argumentat que han agafat el llindar de 400 casos a set dies per cada 100.000 habitants per demanar l'autorització del toc de queda al TSJC perquè "si agafem 125, és tot Catalunya" el que caldria confinar, i ha assenyalat que "tot Catalunya no s'acceptaria".

La mala situació epidemiològica ha portat al Govern a tornar a aplicar mesures més restrictives. Un de cada vuit contagis que hi ha hagut a Catalunya des de l'inici de la pandèmia ha passat en les dues últimes setmanes.

Aragonès va defensar ahir que "és una mesura necessària i és clau per frenar la tensió sobre l'assistència sanitària i sobre el personal sanitari i per evitar haver de prendre restriccions majors amb un impacte més gran a nivell social, emocional i econòmic."

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Sergi Sergio, Barcelona, 16/07/2021 - 17:17

Todo es pura propaganda para justificar sus medidas, primera fase de la campaña es meter miedo a saco, aterrorizar al personal, segunda fase es meterte con calzador todas sus medidas restrictivas, tercera fase autojustificarse. Vamos, lo de siempre.

#1 Pepe, Andorra., 15/07/2021 - 19:37

Si, q peligro oyes, 480 contagios por 100.000....es.decir 0,0048 por cada 100....¿En serio usan esto como excusa para hundir la economía y no dar los servicios por los q cobran? Ah y de esos contagiados ¿Cuantos fallecen con confirmación fehaciente por autopsia? Pq si es así, no es un muerto por el virus ese ni de broma, por mucho q lo diga la OMS.