Publicitat
Política · 25 d'Octubre de 2018. 21:55h.

Milián Mestre denuncia “la covardia de la burgesia catalana” amb el procés

“Ha estat una gran decepció personal”

El periodista i exdiputat del PP Manuel Milián Mestre ha criticat “la covardia de la burgesia catalana” per haver renunciat actuar com un contrapoder davant l'independentisme que, segons la seva opinió, ha perjudicat el creixement de l'economia catalana . “La burgesia catalana ha estat una gran decepció meva”, ha lamentat el periodista, alhora que l'ha assenyalada com “una malaltia endèmica i estructural” per a l'economia catalana.

“Veig una dimissió de responsabilitat de la burgesia verdaderament escandalosa”, ha denunciat en una entrevista a Ràdio Estel, on ha advertit que “un país escapçat d'un lideratge de l'elit va perdut, li falta el cervell”. Mestre ha contraposat la “dimissió” de l'actual burgesia amb el paper que va desenvolupar durant el segle XIX, quan “va ser el poder més gran d'Espanya”.

El periodista i també economista ha subratllat que tenia capacitat per “determinar el govern de Madrid” i “s'enfrontaven durament els grans propietaris de la terra, els polítics i condicionaven la política espanyola”.

Mestre també s'ha adreçat als polítics per demanar-los que “haurien de reduir al mínim la condicionant estrictament política i ampliar al màxim la governació d'un país i llavors se n'adonarien que el país es regenera si hi ha normativa i un estimul a inversions, planificació i investigació”.

Manuel Milián Mestre
Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Telamarinera, Vng, 26/10/2018 - 14:31

Usted ha escuchado sus intervenciones en tv o radios? !cuanto daño ha hecho por unas monedas!
Los silentes!!! Los temerosos!! Los ..”no va conmigo”... “los de Madrid, los conozco bien!... y los subidos a la corriente del río....
Existe google, y otros buscasores.... oígase.

#8 No hi ha burgesía, Bcn, 26/10/2018 - 13:58

Parlar de Burgesía actualment és una ilusió, com parlar de la classe mitjana, son coses que practicament han estat bandejades, ara qui talla el bacallà son els anomenats progressistes que diuen parlar amb la veu del poble. Aquest moviment format majorment per funcionaris, mestres, profgessors, bombers que viuen del diner públic, arrossega la massa.

#7 sid, bcn, 26/10/2018 - 11:55

la burgesia industrial catalana ja no existeix, ara són rentistes o mandarins. Amb el final de l'Autarquía franquista continuadora del proteccionisme Espanyol de la industría catalana dels darrers 300 anys impulsada per el lobby burges catala provoquen fins i tot guerres amb Cuba, la feble burgesia catalana va convertir-se en hidalgos i funcionaris

#6 Hipolit, Barcelona, 26/10/2018 - 10:43

No es comparable la situació de la burgesia del segle XIX, entre d'altres coses perque la societat ha canviat. El nivell dels que ara es diuen "politics" no te res a veure amb els de la transició, quan part de la burgesia es recolzava amb el lideratge del catalanisme i el centre dreta, ara ambdos han estat escapçats i el sector ha quedat orfe.

#5 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 26/10/2018 - 09:45

D'acord amb el diagnóstic.