Política · 1 d'Octubre de 2010. 09:00h.

Militants de Reagrupament i Solidaritat reclamen unitat

Assemblea dimarts vinent, a dos quarts de vuit del vespre, al Fossar de les Moreres

Militants de Reagrupament i Solidaritat reclamen unitat

Cartell de l'acte

Militants i adherits de base tant de Reagrupament Independentista com de Solidaritat Catalana per la Independència, amb el suport de diversos col·lectius i iniciatives ciutadanes que han anat apareixent en les darreres setmanes, han preparat i convocat una assemblea general d'adherits i simpatitzants per tal de "pressionar" a les direccions d' ambdues formacions per a que compareguin el proper 28 de novembre davant l'electorat en una sola candidatura, en una coalició electoral.

L'assemblea convocada "no és pas un punt d'arribada", expliquen. "És un punt de sortida amb la que esperem generar una veritable onada en els propers dies, abans que finalitzi el termini per a la presentació de llistes. Una onada amb  la força i pressió suficients arreu del país entre associats i adherits d'ambdues formacions, com entre simpatitzants i ciutadans corrents que veuen amb il·lusió i esperança la conformació d'una sola i potent oferta electoral independentista", afegeixen.

"No sentim ni volem aquesta separació, ni estem disposats a protagonitzar cap enfrontament entre nosaltres. Valorem per sobre de tot el que ens uneix: el nostre objectiu d’independència nacional i farem un emplaçament a les direccions de les formacions independentistes, en especial als caps de llista, perquè arribin als acords necessaris", deixen clar.

Igualment, com resa el Manifest del Fossar que s'aprovarà en l'assemblea els reunits “ens comprometarem a treballar conjuntament de forma entusiasta, coordinada i eficient en la campanya electoral per aconseguir l’èxit de la Coalició per la Independència formada per Solidaritat i Reagrupament i qualsevol altre grup que  se sumi a la coalició”. I, a la vegada, “rebutjar tota iniciativa que promogui la separació, la divisió o l’enfrontament entre nosaltres” o amb altres agrupacions que defensin també un procés democràtic per a l’accés a la independència.

La proposta que faran pública els adherits i associats de Solidaritat i Reagrupament el proper 5 d'octubre rep també "el suport de diverses iniciatives ciutadanes que han sorgit espontàniament en les darreres setmanes i que hem estat capaços de coordinar: Coalició per la Independència, Plataforma per la Independència, Ara o Mai, Grup Unit Apolític Independentista i els promotors del Col·lectiu Català Sempre. També esperem rebre el suport explícit de càrrecs i personalitats que anirem donant a conèixer".

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#37 rosegon, Tarragona, 05/10/2010 - 22:30

Els errors i les prepotències, d'uns i altres, les paguem tots els independentistes. El senyor Carretero, ja fa 8 mesos , que va començar a equivocar-se , el Sr. Laporta ha començat mes tard , i el resultat aquí el tenim , a punt de fer el ridicul.

#36 undecebut enprenyat, finselsnasos, 03/10/2010 - 21:54

Com diu Jomateix, quant la societat catalana sigui madura, ja votaré. Si no van junts, es perdre el temps anar a votar. S?ho aurien de fer mirar, cap dels dos tenen el que es mereix Catalunya.

#35 Toni, Barcelona, 02/10/2010 - 12:58

Com es pot comprovar, la lluita per la independència, és bàsicament una lluita per la democràcia... Sobretot quan la principal estratègia de l'unionisme amb Espanya és que els catalans independentistes no votem... Encara estem en l'antifranquisme, lluitant perquè es faci ús de les urnes.

#34 Toni, Barcelona, 02/10/2010 - 12:35

Voldria fer 1 crítica constructiva als meus compatriotes en general. A la manifestació del 10J dl Pg d Gràcia hi havia més d'1 milió per l'Estat propi. ¿Per què aquest milió i escaig no votarà independència amb RCat?.. Per la independència no serveix de res manifestar-se, però sí Votar.

#33 JoMateix, Vila de Sants, 02/10/2010 - 03:28

Cal passar pàgina. La societat catalana ha d'apendre a madurar i ser realista. Aquestes 2 candidatures no aniran juntes, i menys encara abans de les eleccions. Hi ha un "tour de force" i cal veure qui el guanya. Després ja en parlarem.