Publicitat
Política · 14 de Desembre de 2009. 12:08h.

Militants d'Unió volen la independència

Un grup a Facebook recorda les darreres paraules de Carrasco i Formiguera: "visca Catalunya Lliure!"

Militants d'Unió volen la independència

Xavi Roca i Bas amb Jordi Riera i Alsina

Un grup de militants d'Unió han creat un grup a Facebook amb el titular 'Sóc d'Unió i vull la independència de Catalunya'. El grup, que ja compta amb 94 adherits, està format "sobretot per membres i exmembres d'Unió de Joves, tot i que també s'hi pot trobar algun actual dirigent local del partit i algun diputat al Parlament".

Entre aquests s'hi troben el secretari de relacions institucionals d'Unió a la ciutat de Barcelona i responsable d'afers religiosos, Raimond Blasi, o la diputada Titón Laïlla.

Al grup hi ha remarcada una frase que Manel Carrasco i Formiguera va pronunciar just abans de ser afusellat: "El que ha estat el lema de tota la meva vida i que porto al cor, vull que sigui el meu crit en aquest transcendental moment: Visca Catalunya Lliure! Jesús, Jesús!".

També s'hi destaca una altra frase, en aquest cas de Miquel Coll i Alentorn, en la qual afirma que el nacionalisme d'Unió no renuncia a la independència en el cas que sigui convenient: “Perquè per a nosaltres el problema no és de separatisme o no separatisme, sinó de sobirania. No sentim la histèria del separatisme, però tampoc no sentim el pànic del separatisme. Per a nosaltres el tot està en el fet que Catalunya pugui, en cada moment i en cada cas, obrar segons les seves altes conveniències, sense cap limitació a la seva voluntat, o sigui, exercint plenament la seva sobirania”.

A aquest text hi ha un comentari: "Al cap de 76 anys, les "altes conveniències" són, sense cap mena de dubte, l'assoliment d'un estat propi per Catalunya. Treballem-hi, doncs!"

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#39 Oriol, Horta-Guinardó., 15/12/2009 - 01:05

El pitjor de tot és que hi ha persones diins d'Unió i dins d'altres partits que s'estimen el Pais i somien amb la seva independència. Jugar amb els sentiments és repulsiu. Per què van votar en Duran al congrés d'Unió?

#38 Jordi, Girona, 14/12/2009 - 23:40

Gerard (de Lleida), a UJ de Girona parlem de moltes més coses. Et convido a venir un dia a les nostres reunions.

#37 Argos, Bcn, 14/12/2009 - 23:20

Con esa pinta miedo da que estos tíos manden algo alguna vez ...

#36 Gerard, Lleida, 14/12/2009 - 22:43

No tot s?acaba amb d?independentisme. Sembla que aquests de Girona només tingui aquesta fita. Menys banderes i més política pràctica.

#35 Antoni, Bcn, 14/12/2009 - 22:08

Jajaja, m'agrada veure com tothom parla d'UJ i UDC sense tenir-ne ni idea... Tots volen la independència, fins i tot el Duran... QUe vagin a les JERC si volen! A Unió hi ha de tot, i aquí està el seu potencial. Ara està de moda ser independentista...