Política · 8 de Març de 2017. 11:19h.

Millet enfonsa el PDECAT

"Ferrovial feia donacions a Convergència a canvi d'obra pública"

Millet enfonsa el PDECAT

L'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, en la seva declaració davant el fiscal, ha denunciat que Ferrovial "feia  donacions a Convergència a canvi d'obra pública". Millet també ha reconegut que va utilitzar diners de la institució per pagar obres a casa seva, a sufragar els casaments de les seves filles o fer viatges. "Jo cobrava de molts llocs", ha resumit, davant la qual cosa el fiscal ha ironitzat que "ja m'he adonat".

Millet ha relatat que "Ferrovial feia donacions a Convergència a canvi d'obra pública". "Hi havia donacions en efectiu al tresorer de Convergència. Primer Carlos Torrent, que va morir, i després Daniel Osàcar. CDC sabia que Ferrovial donava aquests diners a canvi de que se li assignés obra pública ", ha explicat.

Ha afegit que "no conec si hi havia altres càrrecs de CDC que ho sabien, suposo que sí, però això és una opinió meva". Igualment ha dit que "no vaig tenir reunions amb Jaume Camps" i ha detallat que "sobre les quantitats es posaven d'acord Convergència i Ferrovial. El 2,5% per a Convergència, el 0,5% per Montull i l'1% per a mi".

Millet ha recordat també que “els diners que la Fundació Trias Fargas rebia del Palau provenien de les comissions per obra pública”. En aquest sentit, ha confirmat que “el Daniel que figura a les meves anotacions és l’extresorer de CDC, Daniel Osácar”.

"Montull era la meva mà dreta", ha estat la primera sentència de Millet, que ha afegit que "Jordi Montull, Gemma Montull i jo ens beneficiàvem de fons de la Fundació per a obres en els nostres domicilis particulars. Va ser un error, em vaig equivocar i ho lamento". "No recordo si les empreses que feien obres a casa meva eren proveïdores del Palau. Això ho portava Montull", ha afegit.

També ha reconegut que "ens assignem uns bons anuals, va ser un altre error. No recordo si l'incentiu era de 800.000 euros anuals per a mi i de 200.000 per a Montull". "Intentar donar cobertura legal als diners extra que cobràvem cada any també va ser un error", ha admès.

"Es van pagar els casaments de les nostres filles amb fons del Palau. Em vaig equivocar però teníem motius. Havíem refet el Palau però necessitàvem publicitat. La meva filla Clara no volia fer-ho al Palau, però em van dir que convenia fer-ho allà perquè la gent sabés que podíem fer casaments ", ha explicat. Igualment ha recordat que "es van pagar viatges amb fons del Palau, em vaig equivocar absolutament. El senyor Montull ho feia amb una agència de viatges ".


 

Millet també ha assegurat que "jo no tenia cap llibre ni apuntava res. No entrava en aquest tipus de detalls. Jo cobrava de molts llocs ". En aquest sentit ha afirmat no tenir "ni idea on estan els 9,5 milions". "Els diners que la Fundació Trias Fargas rebia del Palau provenien de les comissions per obra pública."

La coordinadora general del PDECAT, Marta Pascal, va afirmar dilluns que tot allò “que faci referència al passat de Convergència des del punt de vista del finançament” només ho valorarà “un cop hi hagi les sentències fermes pertinents”. “Ens fa fàstic la corrupció”, va afirmar. “Nosaltres som gent honesta, gent que volem fer les coses ben fetes i només ens trobaran en això: en fer les coses ben fetes”, va sentenciar.

Publicitat
Publicitat

114 Comentaris

Publicitat
#83 Prudenci, Sabadell, 09/03/2017 - 11:52

Dir lladres és quedar-se curts. La Gene ens roba

#82 galba, bcn, 09/03/2017 - 10:12

PDECAT / CDC - Aunque la mona se vista de seda, mona se queda.

#81 zeppelin74, bcn, 09/03/2017 - 09:52

Avui parleu del Barça per tapar la declaració de Montull!!!!

#80 XMB, Barcelona, 09/03/2017 - 09:48

La comisión en este caso era del 4% (se habla que en la época de Pujol y CiU del 3% al 20% e incluso de hasta el 50%).
Aclaremos los que signicifa el 2,5% a Convergencia, 0,5% a Montull y 1% a Millet, porque dicho así parece poco. Aclaremóslo:
Del total de la comisión el 62,5% iba a Convergencia,

#79 JUANICO, Barcelona, 09/03/2017 - 09:01

"Canta y no llores", cruz de Sant Jordi gloriòs.