Publicitat
Política · 28 d'Octubre de 2017. 12:00h.

Millo afirma que “la primera autoritat de Catalunya és Rajoy”

"Els consellers ja no són titulars dels departaments"

Millo afirma que “la primera autoritat de Catalunya és Rajoy”

El delegat del Govern espanyol, Enric Millo, en declaracions a RAC1, ha explicat que “la primera autoritat de Catalunya és Rajoy”. “Catalunya és una comunitat autònoma o una nacionalitat, com se’n vulgui dir, tal com reconeix la Constitució Espanyola i forma part d’Espanya”, ha dit.

“Amb la publicació al Butlletí Oficial de l’Estat, es dona per entès que les mesures estan preses i són efectives. Per tant, els membres del que fins ahir era el Govern de la Generalitat es donen per assabentats que se’ls ha cessat”, ha indicat.
 
També ha assegurat que no s’il·legalitzaran els partits independentistes, però adverteix que després de les eleccions hauran de defensar el seu projecte respectant les lleis.

Els consellers “ja no són titulars dels departaments. Per tant, no tenen poders, no poden prendre decisions, no poden signar documents, no tenen nòmina ni oficina”. Si s’aferren al càrrec “actuarien fora de la legalitat democràtica vigent. Entenc que tothom és responsable per entendre que s’han d’acatar les decisions”.
 
Si Puigdemont ingressés a la presó, “entenc que no es podria presentar a les eleccions. Però com que en aquests moments ni l’expresident ni l’exvicepresident ni ningú està a la presó, tampoc no crec que haguem de fer supòsits”.
 
Sobre les competències de la Generalitat, ha afirmat que “tindrà les mateixes. No s’ha pres cap decisió que prevegi una modificació després de les eleccions autonòmiques. Que quedi clar: les mesures preses tenen com a objectiu restaurar l’ordre constitucional i estatutari”.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#5 MAX, BILBAO, 29/10/2017 - 19:40

EL MOLT HONORABLE RAJOY.
ME PARTO

#4 Pep, Sevilla, 28/10/2017 - 23:32

Siempre lo ha sido lumbrera, el Presidente del Gobierno Español es la maxima autoridad en cualquier territorio Español, como lo fue Zapatero, Gonzalez, Aznar, Adolfo Suarez y el que venga. Manda hue.os que se tenga que explicar esto.

#3 El verdugo del Cid, Catalunya, 28/10/2017 - 14:39

pffff! hahahahahahahahaha!

I de debò us creieu que per això s'ha declarat la independència???

Mira que en sou de babaus!!! Us recomano visita proctològica, car les vares dels alcaldes són moooooolt llargues! XDDDDDD

#3.1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 28/10/2017 - 21:47

Las varas de los alcaldes son tan largas que igual acaban llegando al juzgado.

#2 Jordi BR, L'H, 28/10/2017 - 12:44

Rajoy es la primera y única autoritat executiva, legislativa i judicial del país. És incomprensible que sota la bandera del nacionalisme espanyol us ho empasseu tot.

#2.1 Lula, Bcn, 28/10/2017 - 13:39

Jordi, razón tienes! Y bajo la estelada lo mismo!!! Conciliación y a abrir mentes librepensadoras. Por el bien de todos.

#2.2 Alejandro, Barcelona, 28/10/2017 - 14:29

#2

Jordi. Para criticar la mierda que el vecino tiene en el patio, primero has de tener el tuyo limpio porque, de lo contrario, todo cuanto digas no tendrás ninguna razón moral para dar consejos. ¿ Durante cuántos años habéis santificado a los Pujol? Y mira que las han hecho gordas ellos y toda convergencia y habéis , hemos, tragado.

#2.3 Jordi BR, L'H, 28/10/2017 - 17:51

Alejandro, yo soy de los que cada año en la diada le gritaba butifler a Pujol; siempre fue un freno al independentismo, un gran servidor a España a cambio de dos puntos de IRPF.
Respecto a la m... propia, cuando Puigdemont iba a convocar elecciones, faltó tiempo para que le llamaran taridor, una prueba más q la gente iba por delante

#2.4 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 28/10/2017 - 21:49

Sois tan listos que habéis convertido a Rajoy en el nuevo presi de la Degeneralitat, aunque sea durante tres meses. Es lo que tiene ser los más listos del mundo mundial.

#2.5 Jordi BR, L'H, 28/10/2017 - 23:32

Nosotros no, el ha perpetrado el golpe de Estado

#1 pepo, mataro, 28/10/2017 - 12:24

Esto es muy triste,ahora tendran que buscarse un trabajo de verdad!!