Publicitat
Política · 21 de Juny de 2020. 10:48h.

Millo explica que va ser sotmès a un “linxament brutal”

Va rebre més de 100.000 piulades insultant-lo en 24 hores

L'exdelegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha explicat aquest dissabte en una entrevista al 'Preguntes Freqüents' de TV3 que arran de la seva declaració al Tribunal Suprem “vaig estar sotmès a un linxament brutal”. “A les xarxes, en qüestió de 24 hores, hi havia més de 100.000 piulades que el més guapo em deia el més gruixut que et puguis imaginar”, revela.

El dirigent del PP considera que va ser com “identificar un objectiu i dir que tots els mals del fracàs del procés independentista els concentrem en aquesta persona perquè és l'adversari que hem d'abatre”. També lamenta que “persones conegudes van sortir dient coses molt desafortunades” contra la seva persona des d'alguns mitjans de comunicació.

Respecte el seu paper durant l'1-O i els dies previs, Millo afirma que “vaig intentar fins a l'últim minut impedir que passés tot allò” i que el seu objectiu era “evitar que algú pogués perdre la vida”. “Vam tenir situacions en què s'hagués pogut provocar una situació de conflicte civil al carrer. Em sento satisfet d'haver contribuït a evitar que a Catalunya, en aquella època, hi hagués un mort per aquella situació de crispació i de confrontació irracional”, relata.

Enric Millo també assegura que el llavors president de la Generalitat, Carles Puigdemont, demanava diàleg però per “acabar imposant una postura o portant l'Estat fins al límit”. “Malgrat que es deia públicament que es volia dialogar, a l'hora de la veritat el que es volia era fer veure que es dialogava”, assenyala.

“Públicament des de la Generalitat es deia que volien dialogar, però quan seiem a dialogar deien 'fem-ho sense que se sàpiga'. 'Reunim-nos però no ho fem públic, perquè llavors hauré de donar explicacions'”, afegeix. Sobre la possibilitat que Puigdemont convoqués eleccions anticipades, Millo creu que “es va espantar” pel fet que la gent es concentrés “a la porta de Sant Jaume dient-i traïdor”.

L'exdelegat del Govern central a Catalunya diu que l'operatiu policial per impedir el referèndum era “gairebé impossible”, perquè s'estava “donant suport des del Govern” i es cridava a la gent “a defensar les urnes i els col·legis”.

Tanmateix, defensa l'actuació policial perquè “algú havia de posar una mica de sentit comú” davant “la quantitat immensa de persones que en alguns llocs s'agrupaven no per anar a votar, sinó per anar a enfrontar-se als cossos i forces de seguretat , per tant, que hi hagués una batalla campal”.

Enric Millo
Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#17 Meme, El Vendrell, 23/06/2020 - 14:52

El 1-O salió la gente a ejercer su derecho a votar, a manifestar su opinión. Fue un acto ciudadano democrático que las amenazas de esa España populista y retrógrada no pudo reprimir. Millones de personas estuvimos horas en fila, bajo la lluvia, sin movernos, sin saber lo que pudiera ocurrir, esperando hacer oír nuestro voto. Sabemos lo que ocurri

#16 Joan del Bages, Manresa, 21/06/2020 - 22:05

A veure Millo, vagi per endavant que reprovo els atacs que ha sofert però la gestió del Ministeri de l'Interior el 1-O va ser nefasta i de pèssima estrategia. No calien ni els piolins ni els cops de porra. Només varen servir per donar arguments als indepes. No era el "referèndum" nul de ple Dret ? Doncs deixi actuar després.als Tribunals.

#16.1 Raurell, Barcelona, 22/06/2020 - 10:11

AquestaJoan del Bages aquesta nit entraré a casa teva a robar, robaré el que més m'agradi, però tu no truquis a la policia eh?, total, com que està clar que robar és vulnerar la llei, ja després els trribunals diran...

#16.2 Joan del Bages, Manresa, 22/06/2020 - 10:38

No home, em referia a l'estrategia seguida que només va servir per alimentar el victimari i també la crispació fins a cotes inaudites, si bé també cal dir que la força pública estava actuant per mandat judicial qui havia demanat prudència en les actuacions. Una altra història és el paper dels mossos aquell dia.

#15 FCK Ñordos, Tabarnia Default, 21/06/2020 - 20:03

Pobreeeeciiiitoooo

#11 José , Barcelona , 21/06/2020 - 15:28

Hombre, cuanto tiempo sin saber de ti, Mr. Fairy. Espero que seas feliz en tu nueva etapa en Andalucia, gentileza de la Junta. Y sobretodo no comentes nada de tu pasado en CIU, ni que en ERC te cerraron las puertas antes de entrar en nòmina del PP, haber si te facturan para arriba otra vez...

#10 La revolta del SOMRIURE, Barcelona, 21/06/2020 - 13:59

Una vegada mes VAN QUEDAR RETRATATS

Aquets que van donan carnets de "democrates", carnets de "catalanitat", carnets de "tolerants" ....

En fi LA GRAND MENTIDA NACI ONALISTA
que en tots els temps
i a reu del mom
SEMPRE ACTUAN IGUAL