Publicitat
Política · 17 de Maig de 2017. 20:48h.

Millo planta la Generalitat després de la acusacions de “sabotatge”

El delegat del Govern espanyol a Catalunya no acudeix a la reunió del Govern per les cues del Prat

Millo planta la Generalitat després de la acusacions de “sabotatge”

Enric Millo (foto: delegació del Govern espanyol a Catalunya)

El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, no ha acudit a la reunió que el Govern ha convocat aquest dimecres amb les administracions implicades en la gestió de l'aeroport del Prat per abordar la situació de col·lapse que s'ha viscut aquests dies per les cues formades en els controls de passaport. Millo, en canvi, ha preferit organitzar una trobada paral·lela amb el Ministeri de l'Interior, la policia i Aena per anunciar un reforç per al control de passaports.

La decisió del delegat del Govern espanyol a Catalunya es produeix després que la portaveu del Govern, Neus Munté, acusés l'Estat espanyol de “sabotatge” i “boicot”. Millo ha assegurat que “l'aeroport del Prat és la gran aposta del govern espanyol”. En aquest sentit, ha confirmat la compra de 50 lectors de passaports per agilitzar i facilitar la feina a la policia, mentre que el número dos del ministeri de l'interior, José Antonio Nieto, ha anunciat un “pla de xoc” per cobrir les 40 cabines de verificació de documents, així com una “compra important” de verificadors sense agent.

Mentrestant, el govern de la Generalitat, els Ajuntaments de Barcelona i El Prat i la Cambra de Comerç constituiran una comissió de seguiment. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha explicat que la comissió “monitoritzarà i farà una diagnosi compartida de la crisi”, ja que “no en tenim prou amb bones paraules i anuncis que no poden ser avaluats”. El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha afirmat que “volem donar solucions”, alhora que ha advertit que “la situació malmet la imatge del Prat i de sectors com el turístic”.

La reunió convocada pel Govern ha comptat amb la participació del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; el titular d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; el segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni; l'alcalde d'El Prat de Llobregat, Lluís Tejedor; i el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#6 "QUIEN SIEMBRA VIENTOS....", Barcelona, 18/05/2017 - 09:51

EL PA NOSTRE DE CADA DIA:

1er article: LA CULPA DE TOT la tindra sempre Espanya

http://cronicaglobal.elespanol.com/pensamiento/zona-franca/espana-sabotea-joderse_73263_102.html

#5 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 18/05/2017 - 09:27

"Una ambulancia choca con tres burros en la C-16 en Puig-reig"

La Vanguardia 15-5-2017

Ja no nomes es el sabotatge de l´aeroport. Ara tambe van pels nostres semovents.

#4 Alejandro, Barcelona, 18/05/2017 - 08:30

Pues no me parece bien. su obligación era haber acudido y cantarles las 40 , hablar, aclarar las cosas y sobretodo buscar soluciones por ambas partes. Esto más que política parece un juego de niños: Ahora me junto, ahora no me junto. ¡¡Por Dios!!

#1 Escèptic, Bcn, 17/05/2017 - 21:17

Quin fàstic de polítics tenim, amb algunes, poques excepcions.