Publicitat
Política · 12 de Setembre de 2017. 11:31h.

Millo replica a Puigdemont que “no es pot pactar un referèndum”

“Si volgués dialogar, no fixaria una imposició”

Millo replica a Puigdemont que “no es pot pactar un referèndum”

El delegat del Govern espanyol, Enric Millo, en declaracions a El món a RAC1, ha afirmat que “si el president Puigdemont està disposat a renunciar al seu sí o sí, el marc de diàleg amb Mariano Rajoy estaria obert”. “Si està realment disposat a negociar, ha d’estat disposat a acceptar que sigui dins del marc de la legalitat vigent. Si volgués dialogar, no fixaria una imposició”, ha afegit.

“No es pot pactar un referèndum acordat perquè el marc legal vigent no ho permet. Si no hi ha una modificació, és absurd plantejar un referèndum”, ha remarcat. “El govern espanyol no té un interlocutor vàlid a Catalunya perquè el màxim representant de Catalunya està disposat a saltar-se les lleis i desobeir els tribunals”, ha lamentat.
       
“Als manifestants d’ahir, els diria que Espanya és una democràcia i mereixen tot el meu respecte. I honestedat amb ells, que és el que demano al president Puigdemont. Aquest referèndum és il·legal. Un referèndum no és il·legal conceptualment, però aquest sí”, ha defensat.

Millo ha assegurat que “a partir del 2 d’octubre, les cadires pel diàleg, la negociació i la participació de la Generalitat als òrgans de l’estat hi seguiran estant”. “No m’he plantejat mai la possibilitat d’assumir el càrrec de president de la Generalitat si inhabiliten tot el govern”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 JUANICO, Barcelona, 13/09/2017 - 19:54

I una consulta no vinculant, tampoc ?

Quan no es volen buscar solucions, mala peça al teler !

#3 Jordi, Girona, 12/09/2017 - 14:27

Per tal que dos puguin negociar han de partir de cero. No pots negociar només sobre el que tu vols. Això és fer trampa. Tot el que diuen i fan és una maniobra per guanyar temps. Saben que no hi ha res a negociar amb les seves maneres. Hauran de ser uns altres els que negociïn políticament per sortir del cul de sac on som.

#2 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 12/09/2017 - 12:38

Aviso, como el banco no me concede el préstamo, el 1 de octubre atracaré el banco. Tenes hasta entonces para negociar si me lo concedeis o no. No digais que no soy negociador.

#1 Alguien, BCN, 12/09/2017 - 12:11

Primero hay que cambiar la ley, pero claro, eso lleva tiempo.
Si pasa el tiempo puede que juzguen a algún corrupto por el 3% u otro caso, lo que importa a los políticos indepes es conseguir que no sean juzgados, o ser juzgados por otra cosa para ser mártires y tapar cosas. ¿Algún indepe se acuerda de la mala/nula gestión de los que piden votar?