Publicitat
Política · 2 de Març de 2014. 16:44h.

Miquel Calçada: "Montserrat irradia catalanitat"

El comissari del Tricentenari afirma que és un “símbol inqüestionable”

El periodista i comissari del Tricentenari, Miquel Calçada, ha dit aquest diumenge que “Montserrat irradia catalanitat”, afirmant que és “una referència en la brúixola de la nostra història compartida”.

“Montserrat com a símbol és intemporal, és perenne, és inqüestionable, és un focus que irradia catalanitat i això és percebut per qualsevol persona avui, de la mateixa manera que ho era fa 300 anys”, ha apuntat.

Ho ha afirmat durant un discurs que ha pronunciat a l'acte del Roure del Tricentenari, plantat a l’antic convent de Santa Cecília de Montserrat amb terra d'arreu de Catalunya per reunir, simbòlicament, el conjunt del país.

“I és per aquest motiu que en un any tan significatiu com el 2014 hem volgut deixar la nostra petjada a Montserrat, exactament igual que Montserrat ha deixat la seva petjada de manera indeleble en la nostra identitat”, ha afegit.

L’acte del Roure del Tricentenari forma part dels esdeveniments programats per la Generalitat per commemorar els fets de 1714.

El conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs ha presidit aquest esdeveniment, que també ha comptat amb la presència del P. Prior de Montserrat, Ignasi M. Fossas i l’alcaldessa de Marganell, Isabel Ramon, entre d’altres.

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#42 GALAICOMAN-NO-SALE-DE-SU-ASOMBRO, barcelona, 04/03/2014 - 19:38

***La gran pregunta es: ¿Cómo la irradia? ¿Son ondas electromagnéticas? ¿radioactividad? ¿Rayos X, gamma, cósmicos?

#41 Josep, Barcelona (ESPAÑA SI O SI), 03/03/2014 - 16:15

http://www.cronicaglobal.com/es/notices/2014/03/un-condenado-por-asesinato-al-frente-de-una-seccion-local-de-omnium-cultural-5362.php#.UxRv2w_4SPY.facebook
Esto también irradia catalanidad:
Un condenado por asesinato dirige una sección local de Omnium. Esto es independentismo

#40 tolstoi, BARCELONA, 03/03/2014 - 16:06

Maduro habla con el pajarito de Chavez y este tio con una piedra; la verdad, hay mas fuera que dento.

#39 Pere, Comarca Garraf, 03/03/2014 - 16:00

Veritat, "MONTSERRAT IRRADIA CATALANITAT" i referent de la Nostra Identitat, però no es menys cert que CADA DIA MENYS. LO CATALÀ ES DILUEIX, es difumina. Es qüestió de números, de probabilitats, de polítiques i tractats firmats, QUE ENS ABOQUEN MATEMÀTICAMENT A LA DESAPARICIÓ COM A POBLE.

Enteneu?

#38 jep, Barcelona, 03/03/2014 - 14:53

L'abat de Montserrat no ha entès l'evangeli . Dóna a Déu el que és de Déu i al Cèsar el que es del Cèsar.

Com a Cristià dubto que cregui en Deu- ja que sempre surt parlant de política i mai del evangeli.