Publicitat
Política · 16 d'Octubre de 2012. 11:01h.

Miquel Roca: "Prou!"

Un dels ponents de la Constitució replica Margallo que "sóc català, catalanista i nacionalista català; i no sóc nazi"

Miquel Roca: "Prou!"

Miquel Roca, en una foto d'arxiu

L'exsecretari general de CDC i ponent de la Constitució, Miquel Roca, ha replicat les paraules del ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, que va criticar els nacionalismes i els va comparar amb "el nazisme i el marxisme". L'advocat ha expressat que "sóc català, catalanista i nacionalista català; i no sóc nazi. Qualsevol pretensió d'identificar el meu catalanisme amb la ideologia nazi m'ofèn profundament".

En un article a La Vanguardia diu "prou!" i expressa que "vaig néixer a l'exili sota les bombes de Hitler i sempre m'ha agradat simbolitzar aquest circumstància amb un permanent compromís -que compartim una gran majoria dels catalans- en favor de la llibertat, de la democràcia i el progrés. És a dir, exactament allò que el nazisme voldria destruir".

"Molts nacionalistes catalans -recorda- van conèixer els camps d'extermini nazis. Van ser perseguits pels nazis i pels seus col·laboradors franquistes, a tot Europa i a Espanya. Van patir repressió i van construir, juntament amb molts d'altres, espais de resistència en defensa de la llibertat i del pluralisme. El nacionalisme català, com a fet de llibertat, s'ha identificat sempre com a força antifeixista. M'ofèn, sí, qualsevol intent barroer i pervers d'identificació amb els nazis".

D'altra banda, manifesta que "els socis del Barça, pel fet de ser-ho, no són nazis. Tenen dret a sentir-se, si ho volen, catalanistes i nacionalistes. Els pot fer il·lusió que el seu camp s'associï a una gran manifestació de catalanitat. Ningú no els pot acusar per això de nazis. L'exemple de civisme i de correcció que van donar al món no traslladava cap imatge nazi. Sóc del Barça; no sóc nazi".

Publicitat
Publicitat

47 Comentaris

Publicitat
#35 iñigo, salou, 16/10/2012 - 22:15

Tiene razon, solo es un colaboracionista de los asusta niñas

#34 Tio Canya, Ala Frugell, 16/10/2012 - 20:40

Carai, ja era qu' en Miquelet parlés a favor del seu País.

#32 anti-nacionalista, Oslo, 16/10/2012 - 18:17

Sóc català (com podria ser de qualsevol altre lloc). Afortunadament no sóc res del que ell afegeix!. Ni sóc (ni pretenc ser): catalanista, nacionalista català (que és el mateix que "catalanista), ni nazi. Em sento molt orgullós de ser tal com sóc. Visca la humanitat en harmonia!

#31 Mr. X, ., 16/10/2012 - 16:19

Curiós com els peixos grossos aliats de l'espanyolisme es van pujant en marxa al tren de l'estat propi amb l'excusa més barata. Com es nota que Madrid els retira la paga pels serveis prestats...En fi, benvinguts al tren, colla d'oportunistes. Això si, vagin passant cap el fons a picar pedra

#30 DLM, Barcelona-España, 16/10/2012 - 15:43

29 German, Barcelona. 16/10/2012 - 15:00
El que ha dicho " al abrigo del Gobierno totalitario de Franco " he sido yo. Para hacer éste comentario me he basado en su anterior escrito en el que decía que la Familia Roca llegó a Barcelona en 1942. Entenderían que había mayor seguridad aquí. Nada mas.