Publicitat
Política · 1 d'Octubre de 2009. 22:06h.

Miralles torpedina Esquerra

El líder d'EUiA deixa clar que l'impost de successions no s'eliminarà malgrat els esforços d'ERC

El líder d'EUiA ha enfonsat en uns segons tota la pressió d'Esquerra sobre una eventual rebaixa de l'impost de successions, impost que no es paga en la majoria de comunitats autònomes del PP i que suposa un greuge per a molts catalans.

Després de dos dies d'estira-i-arronsa -davant la pressió de CiU, que demana la supressió-, ERC ha aconseguit pactar un punt amb PSC i ICV per a presentar el projecte de llei de reforma de l’impost de successions i donacions però "un cop avaluats l’impacte de la reforma".

Però Miralles, des de la tribuna de la cambra, ha esvaït totes les esperances: "Sobre l’impost de successions i donacions, el senyor Pelegrí ha fet una expressió que jo no sé si quan l’ha dita l’ha pensat bé. Ha dit 'el peatge de la mort', quina barbaritat, quina barbaritat. Sap què vol dir 'el peatge de la mort'? Perquè ens entenguin, amb números, els ciutadans de Catalunya: vol dir que l’any 2009 s’han recaptat 654 milions d’euros, és a dir, més de 1.000 milions de les antigues pessetes, d’un impost que és per poder fer polítiques redistributives i que a més permet fer polítiques públiques".

"No es posin nerviosos..., no es posin nerviosos... -ha afegit davant el remor de veus dels escons de CiU-, perquè aquest impost no s’eliminarà amb aquest Govern, que ho tinguin clar, no s’eliminarà. Queda clar? Queda clar. El que es farà, com diu la resolució, és avaluar". "Avaluar", ha insistit.

Jordi Miralles, en una foto d'arxiu, amb una bandera republicana a la solapa
Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Montesquieu, Barcelona, 02/10/2009 - 16:10

No es aquest el que munta manifestacions pro castristes?

#3 Paliques, Port Ginesta, 02/10/2009 - 14:10

Este es el comunista patron de de yate no?

#2 Albert M., BCN, 02/10/2009 - 09:53

ICV vols les cadires d\'ERC! Què divertit... Tant bé que els hi ha ant a BCN! És la fi d\'aquestes esquerres expoliadores a Europa. Els ciutadans no som tontos Miralles!

#1 Hug, Begur, 01/10/2009 - 22:17

I el PSC PSOE que diu a tot aixo? boicot a pagar impostos, boicot al consum i boicot a comprar gasolina. ja esta be de vividors.! si volen diners que treballin!