Publicitat
Política · 26 de Desembre de 2021. 21:18h.

Missatge institucional indepe

Aragonès: "Visca Catalunya lliure!"

Missatge institucional indepe

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha acabat el seu primer discurs de Nadal amb un "Visca Catalunya lliure" i ha deixat clar que no estan disposats a "renunciar a la independència". Aragonès ha fet servir l'expressió "crisi democràtica" i ha assegurat que aquest seria l'any de "desbloquejar el conflicte amb l'Estat".

També ha expressat el seu convenciment que enguany hi hauria "resultats tangibles" amb la negociació i que l'objectiu continua sent "l'exercici del dret de l'autodeterminació i l'amnistia" perquè, en la seva opinió, "hi ha una majoria sòlida, transversal, sostinguda en el temps.

D'altra banda, ha expressat que cal "alternatives per si la negociació s'encalla" perquè "no estem disposats a renunciar a la resolució pacífica del conflicte" amb "l'exercici del dret d'autodeterminació i l'amnistia".

El president no s'ha referit explícitament a la polèmica per la immersió, però ha fet el discurs des d'una escola de Santa Coloma de Gramenet que, per voluntat dels pares, va aplicar el model lingüístic alhora que ha deixat clar que l'escola és el "nucli de la nació catalana".

Respecte al covid ha reconegut que "anàvem molt bé", però que caldrà "un esforç extra" i "un nou impuls" amb els fons next generation. Aragonès, que ha tingut paraules pel tancament de Nissan i Mahle, ha assegurat que "estem construint alternatives" i que cal "actuar com un estat emprenedor" perquè "ningú es quedi enrere" i que "tothom pugui treballar".

Al seu judici, Catalunya és líder "en recerca científica" i té el "rècord d'exportacions" motiu que dóna "esperança i confiança" per "deixar enrere els discursos derrotistes".

Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#43 bejota, bcn, 28/12/2021 - 11:57

PERE ARAGONÉS:"LOS QUE RECHAZAN LA REPUBLICA CATALANA ,QUE SEPAN QUE LA R.C. NUNCA LES RECHAZARÁ." NO SE PUEDE SER MÁS CÍNICO.USTED Y CUALQUIER OBSERVADOR SABE QUE HAY UN ACUERDO NO ESCRITO PARA MARGINAR (O IGNORAR) A LOS QUE NO PERTENECEN A SU TRIBU EN EL MEJOR DE LOS ESCENARIOS

#42 bejota, bcn, 27/12/2021 - 20:16

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.En 2019 hubo cuatro elecciones en Cataluña y , en todas, el separatismo perdió más de 300 mil votos.Por cierto, no había COVID

#40 Destroyer 2.0, Barcelona, 27/12/2021 - 16:01

President coincido con Garriga, es usted mamarracho. Y yo añadiría un energúmeno. Je...je.

#39 Inasio, Alacant, 27/12/2021 - 15:54

Elegir un aula de parvulitos para su mensaje del Club Suoer 3 dice mucho del presidente menguante y del nivel intelectual de la gente al que iba dirigido semejante bodrio.

#38 Decebut, bcn (tbn), 27/12/2021 - 15:27

Visca Tabàrnia lliure! Visca Espanya unida! Fora els enemics del poble!

I bones festes a totes les persones de bona voluntat!