Publicitat
Política · 29 de Juliol de 2021. 12:18h.

Míting a favor dels investigats de la Mesa del Parlament

Borràs acusa la justícia de "perseguir penalment els qui compleixen el seu deure"

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha negat la petició de paraula a Nacho Martín Blanco, diputat de Ciutadans, que demanava intervenir a l'inici del ple per queixar-se del que ha qualificat de "soflama" de Borràs en favor dels exmembres de la Mesa del Parlament citats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La presidenta de la cambra catalana ha iniciat el ple la resolució de la Junta de Portaveus en defensa de l'expresident del Parlament, Roger Torrent, i de tres membres més de l'anterior Mesa, però ha afegit comentaris "a títol personal" com "perseguir penalment els qui compleixen el seu deure de garantir un Parlament veritablement democràtic i sobirà és perseguir penalment la raó de ser del parlamentarisme".

Després d'això, Blanco ha demanat la paraula citant dos articles del Parlament, un d'ells, el 39, té a veure amb les atribucions de la presidència del Parlament, per criticar "la soflama" de la intervenció de la presidenta i que, segons ell, són "contràries a l’ordenament jurídic".

Laura Borràs, que li ha recordat en diverses ocasions que "no té la paraula", ha defensat que l'article "té a veure amb les meves funcions com a presidenta i en el reglament es preveu que la presidenta pugui fer declaracions als principis dels plens" i ha arribat a cridar a l'ordre a Blanco en dues ocasions, pas previ a una eventual expulsió.

"Escolti'm, perquè el tornaré a cridar a l'orde. No estem fent un diàleg" l'ha advertit Borràs, que ha defensat la seva declaració perquè "ho preveu el reglament". "No he fet cap soflama", ha respost al diputat de la formació taronja, abans de tallar-li el micròfon al cridar-lo a l'ordre en dues ocasions perquè continuava intervenint dempeus des del seu escó.

Finalment, la presidenta, a més, li ha dit que "ja ha rebut vostè a la Junta de Portaveus algun advertiment per part dels lletrats sobre la seva suposada consideració d'imparcialitat en el meu exercici de la Presidència".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#8 David, FOLGUEROLES, 30/07/2021 - 14:22

¡Venga, venga, gilipiois, que mujeres mejores que tú están fregando oficinas!

#7 Sarola, Castelldefels, 30/07/2021 - 11:12

¡ Que es pot esperar d' una Nazi-Kumbayá, Molt Corrupta i Molt P...n Verbenero !

#6 Capit@n España, Purgandus populus!!, 29/07/2021 - 19:11

Calienta el asiento, Borras, que bien pronto lo perderás.

#4 Luigi., Barcino, 29/07/2021 - 16:23

Ante el futuro judicial que le espera, necesita este tipo de actuaciones para,en su momento, poder hacerse la víctima.

#3 Arnat, Barcelona, 29/07/2021 - 13:57

La frustració i el resentiment que te aculumat aquesta farsant es d'un nivell colossal que l'exterioritza desde el nefast lloc que ocupa i que ha pervertit com mai ningú hagues pogut imaginar. Aquesta te el classic perfil d'aquelles SS- Aufseherinnen de l'alemanya totalitaria del 34. Aquesta humiliació a la oposició, no te ni oblit ni perdó.