Publicitat

Crits de "llibertat" a l'entrega de les Medalles d'or de la Generalitat

Els assistents a la cerimònia de lliurement de les Medalles d'or de la Generalitat han cridat "llibertat" després que el secretari del Govern, Víctor Cullell, llegís el decret de concessió de la Medalla d'Or. En l'acte s'ha atorgat la insígnia a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, al jurista Carles Viver Pi i Sunyer i a Carme Pigem de RCR Arquitectes.

Després que la lectura del decret de concessió de la Medalla d'Or, el públic ha fet una llarga ovació i han fet crits de "llibertat". Entre els assistents a l'acte es trobaven els expresidents Mas i Montilla, el president del Parlament, Roger Torrent, membres del Govern i els expresidents del Parlament Ernest Benach i Núria de Gispert.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat en el seu discurs que "els catalans serem allò que vulguem ser" i que "tenim el futur a les nostres mans". "Hem de confiar en la nostra capacitat de sortir-se'n com a poble. Els catalans serem allò que vulguem ser. És a les nostres mans, tenim a les nostres mans el fang, l'argila per fer realitat els nostres somnis, només cal girar el torn" ha manifestat durant la seva intervenció en l'acte.

Torra ha lloat la figura de Forcadell, ha assegurat que "ella encarna la idea de llibertat" i ha manifestat que "la seva presó és una metàfora de la nostra presó col·lectiva i de la mentida en la qual se sustenta".

"Ella encarna la idea de llibertat, que és una idea de determinació. La seva presó és una metàfora de la nostra presó col·lectiva i de la mentida en la qual se sustenta. Aquesta la seva és també una lluita per la veritat. Estimada presidenta Carme, una forta abraçada i tot el suport del nostre govern" ha dit.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#18 JUAN, BCN, 11/01/2019 - 16:37

Sí, los catalanes seremos lo que queramos ser, pero el problema es que la mayoría no quiere lo que el Sr. Torra, el es el pueblo, tal como piensan la mayoría de totalitarismos, el que no piensa como él o no existe o es foráneo o no tiene derechos.

#17 La crosta, can Ràbia, 11/01/2019 - 14:44

Molt previsible, recordem els temps de Franco on els saraus s'omplíen d'addictes al règim on tots cobraven de la moma. N`hi havía prou per que algú cridès: Viva Franco..... i tots: Viva!! que viva Ejpaña.....tots: Viva! Viva Crit-to Rey....Viva!!". doncs el mateix, les crostes sempre son el mateix, especialment les ben pagades.

#16 Neferu, Barcelona, 11/01/2019 - 13:31

Yo no sé ciertamente si es verdad o mentira aunque, de este tipo me lo creo, pero, Fuigdemont, ¿ Verdad que sienta muy mal verse envuelto en una mentira, en una noticia falsa? Pues hágase una idea cómo estamos el 53% de catalanes que no nos creemos las cientos de mentiras que hace años udes. nos están contando

#15 JC, Barcelona, 11/01/2019 - 10:04

Parecen una secta.

#15.1 Tabarnés puro, Barcino, 11/01/2019 - 10:57

Lo son.

#14 botifler1914, Sinitaca, 11/01/2019 - 09:44

Otro de los aplecs de Joan Colom a los que nos tiene acostumbrados este gobierno de un tercio de los catalanes.