Publicitat
Política · 21 de Setembre de 2020. 21:44h.

Míting en el lliurament de les Creus de Sant Jordi

La nova consellera de Cultura insta a "viure en llibertat"

Míting en el lliurament de les Creus de Sant Jordi

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha lliurat aquesta tarda la Creu de Sant Jordi de la Generalitat a 29 personalitats i 15 entitats, a les quals s’ha referit com a “savis i apassionats” en els seus camps i disciplines. Ha dit que en són un “clar exponent d’humanisme”, que com a “generadors de talent, de cultura i llibertat”, han contribuït a “projectar el país al món”. I ha afegit que “sense llibertat no hi ha cultura, no hi ha talent. I sense cultura, no hi ha llibertat”.

En aquesta mateixa línia, el cap del Govern ha definit els guardonats com “un exemple i un reflex del que és Catalunya”, de “l’esperit de treball, capteniment, solidaritat i compromís de la societat catalana, que evidencien que som un poble amb vocació de futur i personalitat pròpia”.

A més del president, també ha intervingut la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, qui ha assegurat que avui ”és un dia per reconèixer i posar en valor la trajectòria de tots els guardonats amb la Creu de Sant Jordi, instituïda l’any 1981 amb la recuperació de la Generalitat, recuperant també part de les nostres llibertats que massa sovint ens són arrabassades i que reivindiquem cada dia”.

I, dirigint-se a les persones guardonades, ha continuat: “I és que volem viure en llibertat, en tots els àmbits: volem llibertat personal, de pensament i d’expressió, i llibertat col·lectiva, com a nació. Ens volem sobirans, tal com vosaltres actueu sobiranament i representeu una societat intel·lectual, creativa, democràtica i lliure.”

L’acte ha comptat també amb l’assistència del vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i el secretari del Govern, Víctor Cullell.

La Creu de Sant Jordi, creada el 1981, és un dels màxims reconeixements de la Generalitat de Catalunya. La distinció reconeix les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#13 Flanagan, Tabarnia City, 22/09/2020 - 20:28

Resulta curioso en la comunidad autónoma que los que intentan oprimirnos a los que no estamos con su doctrina sean los que piden vivir libres.

#12 Very, A, 22/09/2020 - 12:00

Son las cruces "Que majos somos".

#11 Masias , Mis posaderas , 22/09/2020 - 09:05

Vamos, que te den un premio estos elementos, debe ser como para plantearte muy seriamente como has malgastado tu vida.

#10 Benet , Barcelona, 22/09/2020 - 09:00

De bon matí tenim els amargats lazis fent ús de la seva impotencia per escriure quatre ratlles i puntuant en negatiu els comentaris que diuen les veritats dels seus amos que els deuen ordenar fer la feineta. Aquesta pànfila que parla de llibertat l'hauriem d'enviar als seus regims admirats com Cuba, Veneçuela i Corea. Ja no enganyen ni al ramat

#9 Masias , Mis posaderas , 22/09/2020 - 08:57

Al año que viene los premios se llamarán " Estelada de Sant Jordi " o " Media Luna de Sant Jordi " que todo se anadará con el tiempo