Política · 28 de Setembre de 2011. 11:09h.

Molt soroll per no res

Mas i Nadal s'intercanvien retrets en comptes de buscar solucions a la crisi

El president del grup del socialistes catalana al Parlament, Joaquim Nadal, ha carregat contra el president del Govern, Artur Mas, per les retallades que està aplicant el Govern, i ha opinat que l'executiu català "no demana sacrificis, sinó que prepara la immolació".

En la segona jornada del debat de política general, Nadal ha remarcat que el Govern de CiU "ha iniciat un programa inexorable de desmantellament dels serveis públics, en lloc d'un programa reformista, i un camí sense retorn de privatització".

En un moment del seu discurs, ha opinat que Mas ja no és el president "de tots", sinó d'uns "quants", i ha dit: "vostè és el president del malalt diagnosticat de càncer de pulmó que sap que la intervenció és urgent, que el temps compta i que sap que amb les retallades té per a tres mesos".

Nadal ha subratllat que el país està "pitjor" que fa un any, ha acusat Mas de fonamentar les retallades en una "política de la por" i de trencar la "cohesió social", tot i que, tot i aquesta crítica rotunda, ha ofert consens al Govern en assumptes de país.

En el seu torn de rèplica, el president Artur Mas, ha acusat el PSC de "deixar un cràter" a la Generalitat. "Jo tenia la secreta esperança que vostès avui pujarien a la tribuna, s'adreçarien al poble de Catalunya, donarien explicacions de perquè el forat que van deixar a la Generalitat és de tal magnitud, que en lloc d'un forat sembla un cràter".

En aquest sentit, ha afegit que "vostès deien que mentíem, i resulta que encara hi havia més forat. I no ho diem nosaltres, ho diu una consultoria i la Intervenció General de l'Estar, que diu que van portar les coses a ua situació insostenible".

Mas també ha demanat al portaveu del PSC que "no faci demagògia" amb el seu discurs. "El discurs d'avui senyor Nadal té un punt de demagògia que no correspon a un partit de Govern. Demano al PSC que no caigui en aquest parany", ha dit. "Volen que Catalunya acabi com Grècia?", ha preguntat.

D'altra banda, la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha advertit al president de la Generalitat, Artur Mas, que la seva "agenda separatista" perjudica la recuperació econòmica de Catalunya i a la creació de treball.

En la mateixa línia, Camacho ha dit: "l'única transició" de Catalunya ha de ser per reactivar l'economia, generar feina i reduir l'atur a la meitat. El president de la Generalitat li ha replicat que l'administració central té deutes amb Catalunya que ajudarien molt a millorar les arques públiques.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#7 ramon, barcelona-c, 28/09/2011 - 23:25

El sr Nadal segurament vol deixar la política i per aixó està portant aquella al limit del fàstic i el vómit . Emprenya profundament la resposta dels polítics a un discurs d'en Mas ben preparat , rigurós i sense atacs personals i que reb com a resposta un atac de cinisme transversal .

#6 joan, manresa, 28/09/2011 - 18:34

El Casal,18,25 h.--Els socialistas sempre han estat de sort,sa de reconexer.,el seu contrincant politic sempre a sigut masse bó.,CDC o CIU fan politicas o formas de... com dir-ho..,de capallanets de poble..No esparraquen al contrincant quant poden fer-ho,i axó després es paga..CIU,tregui el geni

#5 Eduardo González Palomar , Manlleu, 28/09/2011 - 15:26

¡Cuidado que no se le ocurra al Govern suprimir uno de los muchos canales de televisión públicos en Catalunya antes que una planta hospitalaria!

#4 jajajjaaaaaa, barcelona, 28/09/2011 - 12:47

pel que fan un parlament de pin i pon jo el tancaria, molt mes barat, i esl inutils que produeixin........els convenients que vagin a Cisjordania a fer de colons

#3 dolors, barcelona, 28/09/2011 - 12:44

Els politics el que han de fer es anar tots a una,
el pais o necessita, i no fotra als altres per defensar el seu partit (tots els partits del tripartit).