Publicitat
Política · 15 d'Abril de 2015. 16:45h.

Monago atorga ajudes de 300 euros a dones majors de 75 anys

Seran de “caràcter vitalici” per a extremenyes que van viure la guerra i la postguerra

Monago atorga ajudes de 300 euros a dones majors de 75 anys

Una imatge d'arxiu de José Antonio Monago

El Govern d’Extremadura que presideix José Antonio Monago del Partit Popular (PP) ha anunciat que concedirà un ajut permanent de 300 euros anuals a dones majors de 75 anys.

La consellera d'Ocupació d’Extremadura, Dona i Polítiques Socials, María Angeles Muñoz, ha explicat que aquest dijous estarà oberta la convocatòria perquè les dones majors de 75 anys sol·licitin aquest ajut, una "ajuda de la qual es beneficiaran més de 35.000 extremenyes i que podran sol·licitar durant un mes”, ha apuntat.

Muñoz ha assegurat que el decret que regula aquests ajuts, és el reconeixement del poble extremeny a les dones que van viure la guerra i la postguerra. "35.000 dones extremenyes lluitadores que amb el seu esforç i amb el seu treball en silenci construir l'Extremadura que tots coneixem avui”, ha subratllat.

Per ser beneficiàries d'aquest ajut anual, "amb caràcter vitalici", les dones extremenyes hauran d'haver nascut abans o en 1940, estar empadronades i residir legalment en qualsevol dels municipis extremenys i no podran superar l'any 2013 els 10.000 euros si van presentar declaració d'IRPF individual o els 13.000 si ho van fer de manera conjunta, totes aquelles que estiguessin obligades.

La consellera del govern extremeny ha dit que Monago i el seu govern impulsen aquesta mesura "reconeixent per primera vegada tots els sacrificis que van realitzar aquestes dones a través d'aquesta paga única de 300 euros anuals".En aquest sentit, ha recordat les difícils condicions en què aquestes dones van desenvolupar una part molt important de la seva vida. "Sense cap ajuda, amb escassíssims recursos, sense cap llibertat. En una societat en la qual la llei consagrava la limitació jurídica i de capacitat d'obrar de la dona i només tenien la funció de ser mares i esposes, sotmeses a la figura del marit”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#6 Carlos Gomez, Bcn, 16/04/2015 - 15:32

Aquest Monago sembla catala.
Pero que no s´oblidi del gelat.
Un gelat de postre cada dia fa maravelles.

#4 Timbaler Del Bruch, Bruch, 15/04/2015 - 21:12

Quin morro. Aquesta mena de coses haurien de recurrir-se via judicial. Això ho fan a tot arreu o enlloc.
En qualsevol cas, els indepes que estiguin esmolant el ganivet, que pensin que sense la despesa brutal TV3 la seva mare també podria trincar! és l'avantatge de no tenir TV3: més calers per tot

#3 Luis Rey , Bilbao , 15/04/2015 - 20:01

Ya que les dé 600 pero si votan con el sobre abierto. Total.

#2 moianes, Moià, 15/04/2015 - 18:41

És molt normal el què fa el Sr. Monago amb els diners dels altres. No gensmenys tots nosaltres quan em tret algun pessic a la loteria també ens els hem gastat

#1 Casper, Bcn, 15/04/2015 - 17:05

De hecho, con lo que últimamente nos ahorramos en los menos viajes que nos toca pagarle para ir a ver a su novia prostibularia sudaca en las Canarias, sólo con eso, se pagava la independencia de Catetonia, el País Basco-Navarro-Riojano y hasta la de la República Independiente de Cartagena.