Publicitat
Política · 2 d'Abril de 2021. 12:19h.

Moncloa competeix amb la Generalitat en "Memòria Democràtica"

El Govern central redobla la seva inversió a Catalunya en aquesta matèria

Moncloa competeix amb la Generalitat en "Memòria Democràtica"

El Govern espanyol ha redoblat la seva inversió a Catalunya respecte a la Memòria Democràtica, reactivant les inversions i les subvencions directes a través de la Secretaria d'Estat de Memòria Democràtica. L'Executiu de Pedro Sánchez ha anunciat en un comunicat que aposten per revertir "les retallades del Govern del PP, que el 2013 va deixar sense pressupost les polítiques de memòria històrica".

La inversió a Catalunya per Memòria Democràtica serà de més de 335.000 euros "per a la recerca, identificació i dignificació de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la Dictadura", segons apunten des del Govern espanyol.

L'anunci es produeix després que la Conferència Sectorial de Memòria Democràtica hagi acordat repartir a les comunitats autònomes 3 milions d'euros; 2 milions dels quals es repartiran per exhumacions i el milió restant es destinarà per a activitats de divulgació de treballs, de dignificació dels llocs d'enterrament, així com la promoció de llocs de memòria.

L'objectiu de la mesura és "intervenir en un total de 557 fosses a totes les comunitats autònomes i revertir la situació creada en 2013, que deixava sense pressupost les polítiques de memòria històrica".

La delegada de Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha destacat "l'impuls de Govern a les polítiques de memòria històrica a Espanya, dotant de pressupost, i d'una nova Llei de Memòria Democràtica, que haurà de ser aprovada en les Corts".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#2 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 02/04/2021 - 22:58

Creo que la historia deberían trabajarla los historiadores,no los políticos.Ya está más que demostrado que todo lo que pasa por la política se corrompe. Por cierto,que hagan una ley de memória historica me preocupa.Dejé de ser federalista de izquierdas porque no son de fiar;no estan por las personas,sino por sus propios intereses.