Publicitat
Societat · 8 d'Abril de 2020. 10:02h.

Moncloa i Generalitat ignoren una empresa que distribueix tests

Quim Torra els va trucar, però no n’han sabut res més

El President de Grup Met, Francesc Maristany, ha denunciat a Telecinco que han ofert a el Govern espanyol els seus tests de detecció del coronavirus però que des de Moncloa i el Ministeri de Sanitat se'ls ha ignorat. També ha revelat que els van oferir a la Generalitat, que en Quim Torra els va trucar fa dos dies per interessar-se però que no han tornat a tenir notícies d'ells.

Aquesta companyia catalana no ven tests, però va posar l'estructura logística de la seva companyia a disposició MondeB2B, el proveïdor oficial de kits de detecció de coronavirus homologats pels 21 països del fòrum de Cooperació Econòmica Àsia Pacífic (Apec).

Maristany ha explicat que van oferir al Govern espanyol aquests tests "quan va començar tot" però des de Moncloa es van limitar a donar les "gràcies per la informació i poca cosa més". També ha indicat que abans d'ahir "ens va trucar el mateix Quim Torra per demanar tota la informació necessària per poder prendre decisions urgents però poca cosa més".

"Jo em vaig dirigir primer a presidència del Govern espanyol. Ells ens van dir que ja ho tenien organitzat, que a través del Ministeri de Sanitat tenien controlat un equip que estava gestionant aquests temes", ha apuntat.

De la mateixa manera, a Catalunya “vam parlar amb la conselleria de Salut, ens van dirimir a un equip que s'havia creat per gestionar tot aquest tema, vam parlar amb ells, els vam presentar tota la informació, vam posar a la plataforma en contacte amb ells i la mateixa resposta".

Maristany ha lamentat "el ressentiment que porta un per dins veient que altres països estan obtenint les proves necessàries per poder seguir endavant i veure que el teu propi país segueix de forma estàtica, dient que és difícil aconseguir materials o que no existeixen. És una angoixa personal".

Telecinco explica avui que s'ha posat en contacte amb el Govern i que "ens han dit que no han parlat amb aquesta companyia, ni des de Presidència ni des del Ministeri de Sanitat, que és veritat que han rebut moltes sol·licituds i que no saben el que ha pogut passar". Francès Maristany, President de Grup Met, insisteix que Moncloa va contactar ahir amb la seva empresa per dir-los que no havien rebut aquesta informació i que se l'anaven a manar de nou.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#17 jl, Tarragona, 08/04/2020 - 22:29

El tal Maristanys, oportunidad de negocio en la desgracia........
https://www.elconfidencial.com/espana/2020-04-08/maristany-disenador-reina-letizia-hundio-imperio-vender-test-coronavirus_2540876/

#16 patumeiro, sant patumet, 08/04/2020 - 18:00

Me parece q algunos tendrian q empezar a hacerse la idea de q cuando pase todo esto van a tener q pasar una temporada de "confinamiento" en alguna de nuestras maravillosas prisiones. Q se preparen psicologicamente ya.

#14 Santi F., BCN, 08/04/2020 - 14:53

Otro buscando sus 15 minutos de fama.
No les han llamado... y qué?

#14.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 08/04/2020 - 22:18

¿Y qué? Hay que ser ignorante o malintencionado, por no decir otra cosa. Pues por no llamarte seguimos con déficit de test, que impide aplicar una estrategia preventiva que HUBIESE EVITADO MUCHAS MUERTES. ¿Y qué? Menudo indigente mental y moral estás hecho.

#13 Neferu, Barcelona, 08/04/2020 - 13:41

Qué cosa más extraña. Me niego a pensar que sea por falta del 3%. La oposición debería pedir respuestas aclaratorias a Sanchez

#12 Das Protokol, Chez Titole, 08/04/2020 - 13:28

Aquesta gent que fabrica coses útils ignoren com actúen els procediments governamentals siguin els grossos o els petits. La figura de l'intermediari ha de ser respectada atès que comporta uns ingressos previstos que no es poder tocar ja que reverteixen en aquells que han nomenat l'intermediari. Entesos?, caspici,? cadàvers inclòsos.

#12.1 jl, Tarragona, 08/04/2020 - 16:19

La empresa, haber si nos informamos, no fabrica nada, si no que ha raíz del tragedia a pasado de la distribución textil a la sanitaria, como muchas por oportunismo.
https://www.20minutos.es/not icia/4220757/0/ana-rosa-rectif ica-y-desmiente-que-el-gobiern o-rechazase-comprar-test-pcr-a -la-empresa-grup-met/?utm_sour ce=facebook.com&utm_medium=soc ialshar

#12.2 No ho tinc clar, can Ràbia, 08/04/2020 - 19:14

Haber, infitivo del verbo HABER. "HABER" SI NOS CLARAMOS.