Publicitat
Política · 16 de Setembre de 2020. 13:17h.

Moncloa només té en compte les víctimes d'un bàndol

La llei de Memòria Democràtica esquiva els morts de la rereguarda republicana

Moncloa només té en compte les víctimes d'un bàndol

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha presentat al Consell de Ministres l'avantprojecte de Llei de Memòria Democràtica que té com a objectiu "la reparació integral de les víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura, així com a les polítiques de veritat, justícia, reparació i garanties de no repetició".

"Amb aquesta Llei es pretén tancar un deute de la democràcia espanyola amb el seu passat i fomentar un discurs comú basat en la defensa de la pau, el pluralisme i la condemna de tota forma de totalitarisme polític que posi en risc l'efectiu gaudi dels drets i llibertats inherents a la dignitat humana", subratlla Moncloa.

"I, en aquesta mesura, és també un compromís amb el futur, defensant la democràcia i els drets fonamentals com a paradigma comú i horitzó inesborrable de la nostra vida pública, convivència i consciència ciutadana", afegeix.

D'aquesta manera afirmen que "l'objecte d'aquesta llei és el reconeixement dels que van patir persecució o violència, per raons polítiques, ideològiques, de consciència o creença religiosa, d'orientació i identitat sexual, durant el període comprès entre el cop d'Estat de 1936, la Guerra Civil i la Dictadura franquista fins a la promulgació de la Constitució de 1978”.

"Es tracta de promoure la seva reparació moral i recuperar la seva memòria i inclou el repudi i condemna del cop d'Estat de el 18 de juliol de 1936 i la posterior dictadura", afegeixen.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#9 Agustino, Barcelona , 17/09/2020 - 14:13

Quieren ganar una guerra que perdieron y que volverán a perder.

#8 Soloesmiopinion, Tabarnia, 17/09/2020 - 08:49

Os recomiendo el vídeo de Álvaro Bernad analizando está infame ley: https://youtu.be/0NqmJYLXD0I

#7 ElBarselono, TARRASA, 16/09/2020 - 18:21

Estos lisiados mentales van a conseguir más franquistas en 2020 que en durante los 40 años de régimen.
Sospecho que ese es su principal objetivo.

#5 Present i no passat, Barcelona, 16/09/2020 - 15:41

Remenar la merda passada no serveix de res, és un govern propagandístic igual que Zapatero el del molt talante i poc talento i hores d'ara la Fiscalia ha d'acceptar totes les denúncies pel Covid19 com a la resta dels països democràtics europeus, del contrari demostraran ser uns dictadors disfressats en forma de socialdemòcrates

#5.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 17/09/2020 - 08:50

Tienen que desviar la atención de la nefasta gestión realizada desde que gobiernan.

#4 Menjamela Grandi, Anapurna, 16/09/2020 - 15:17

Al que le pegaron un tiro y lo tiraron a la cuneta me parece que le importa un web si la bala era fascista o anarcocomunista. Hagan si quieren un Centro Nacional de la Memoria Histórica explicando todos los desmanes y tropelías que se cometieron por ambos bandos, para que no vuelva a suceder. Pero no quieran ganar una guerra 80 años después.