Publicitat
Política · 20 de Setembre de 2020. 10:59h.

Moncloa vol treure els presos per la via ràpida

A través de rebaixar el delicte de sedició al Codi Penal

Moncloa vol treure els presos per la via ràpida

El Govern espanyol ha decidit moure fitxa en relació als presos de el procés i, segons informa La Vanguardia, ha posat en marxa una ràpida reforma de el Codi Penal per intentar escurçar les condemnes dels reclusos. Aquesta mesura també afectaria els dirigents independentistes que es troben a l'estranger.

Moncloa treballa amb la intenció d'aprovar-la abans de la celebració de les eleccions catalanes, sempre comptant que Quim Torra no les avançarà i que aquestes tindran lloc cap a febrer de l'2021.

Segons la seva proposta, el rang de penes per la banda baixa de el nou delicte seria de tres anys, quan ara se situa en els vuit. La reforma penal té a més l'avantatge respecte a l'indult que es podrà aplicar als dirigents que van marxar d'Espanya si finalment són extradits, començant per Carles Puigdemont en cas que sigui retornat o decidís tornar i sotmetre a judici.

Si la reforma prospera i es fixen penes més baixes, el redactat inclourà l'obligació dels tribunals sentenciadors de revisar les condemnes ja fermes perquè se'ls apliqui la nova legislació. És a dir, la Sala Penal de l'Suprem, que presideix Manuel Marchena estar pendents de les condemnes.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#29 David, FOLGUEROLES, 22/09/2020 - 14:16

I esto es asi, si los presos por un grave delito van a la calle porque le sale de los eggs al gobierno de España, entonces hay dos salidas: que los españoles armen la marimorena o que se queden quietos (como casi siempre) y no hagan nada.

#28 Veciana, Barcelona, 21/09/2020 - 15:57

Pienso que ante las continuas majaderías y traiciones de Cum Fraude está plenamente justificado que el Rey asuma el poder como comandante de las Fuerzas Armadas.Antes que el sistema está el país.

#27 Neferu, Barcelona, 21/09/2020 - 15:03

Despué de ver y oír al presidente del gobierno de España decir en un pleno de Senado que lamentaba profundamente la muerte de Igor Gonzales, un asesino etarra, un miembro de una banda que tiene a sus espaldas 850 asesinatos de gente inocente y por las que nunca han pedido perdón...ya me creo que Sanchez por los apoyos es capaz de cualquier cosa.

#26 Neferu, Barcelona, 21/09/2020 - 14:25

No sé qué pasa últimamente por este foro de ¿ libertad de expresión? que censura algunas opiniones no insultantes, dependiendo de a quién vayan dirigidas.

#23 Santi F., BCN, 21/09/2020 - 10:53

Si los sacan, lo volverán a hacer.