Publicitat
Política · 17 de Desembre de 2008. 19:47h.

Montilla a Zapatero: "No tenim una paciència infinita"

Mas acusa el president de la Generalitat de trencar la unitat catalana

Montilla a Zapatero: "No tenim una paciència infinita"

Zapatero i Montilla

El president català, José Montilla, ha advertit a José Luis Rodríguez Zapatero que ni hi ha "tot el temps del món" ni té una "paciència infinita" per pactar el finançament, mentre el líder de CiU, Artur Mas, ha acusat Montilla de trencar la unitat catalana per donar suport els pressuposts de l'Estat. En la sessió de control del Parlament d'aquest dimecres, Montilla ha recordat a Zapatero el seu compromís amb ell i amb "el conjunt de Catalunya" que abans de final d'any hi haurà un acord sobre el finançament català, i ha advocat per prosseguir amb la negociació perquè, ha dit, "no està ni perduda, ni tancada, ni rota". Però, dirigint-se a Zapatero, ha dit: "No tenim ni tot el temps del món, ni tampoc una paciència infinita".

"El president del Govern central va adquirir un compromís amb el president de la Generalitat d'arribar a un acord abans de final d'aquest any, un compromís que ha de complir i que ho és a més amb el conjunt de Catalunya," ha indicat Montilla.

Precisament, Zapatero ha afermat aquest dimecres la seva disposició "a complir raonablement amb Catalunya i amb Espanya per fer un bon sistema de finançament autonòmic", que estarà tancada en els pròxims dies o setmanes, però que ho vol "fer bé, no precipitadament".

Montilla ha insistit que no pensa acceptar qualsevol acord i que manté el "nivell d'exigència sobre el que és necessari i just per a Catalunya", afegint que no pensa "donar satisfacció a les exigències tàctiques de ningú".

En la seva intervenció, el president de CiU, Artur Mas, ha retret a Montilla l'anunciat suport dels 25 diputats del PSC al Congrés als pressuposts estatals, amb la qual cosa, segons el seu parer, ha renunciat a utilitzar-los com a mètode de pressionar el Govern espanyol perquè compleixi el finançament que es recull a l'Estatut.

"Vostè ha trencat la unitat d'acció dels partits catalans, perquè ni ens ha convocat per definir una estratègia conjunta a Madrid. La podríem haver definit, si haguessin volgut, però vostè no tenia marge de maniobra, perquè les seves obligacions amb el PSOE potser passaven per davant de les obligacions amb Catalunya," ha denunciat el cap de l'oposició catalana.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Sapatero, madriz, 18/12/2008 - 13:48

Montilla, Montilla... BUUUU!!!

Ets un cagat!

#6 paula, matadepera, 18/12/2008 - 12:41

VA Sr.MONTILLA , MEYS FAROLS QUE
DESPRES ES BAIXARAN ELS PANTALONS PERQUE TOTS PLEGATS SON UNA COLLA DE CAGATS.

#5 sulfuro sulfuro, Barcelona, 17/12/2008 - 23:33

Paciencia infinita: No existe ni para PSC .La de Montilla simplemente tiende a
infinita La hora de la verdad se acerca y la verdad no es otra que Esp precisa
una limpieza a fondo para recuperar el Estado de Derecho y salir de mentira y
corrupción

#4 L'OS DEL PIRINEU, EL CEL, 17/12/2008 - 23:23

No tenim una paciencia infinita, ja estem cansat de tenir els pantalons baixats i el llom abaixat. A més es hivern i fa fred. Curiós, molt curiós això del PS(C).

#3 Magda Sole, CAT si SAURA NO, 17/12/2008 - 22:48

Jo ja no puc mes, tinc paciencia per a tot menys per una cosa. AGUANTAR EL SAURA I LA SEVA TROPA AL GOVERN.
Que vagin a fer la seva politica a Zimbawe a veure quan de temps els hi dura el cap sobre les espatlles