Política · 16 de Juliol de 2008. 12:06h.

Montilla admet que "no sabem que durarà la crisi"

Fa una crida a la ciutadania perquè "aquest moment requerirà el sacrifici de tothom"

Montilla admet que "no sabem que durarà la crisi"

Montilla, Carod i Sarua, durant la sessió

El president de la Generalitat, José Montilla, ha comparegut al Parlament per donar compte de la situació econòmica i ha reconegut, sobre la crisi econòmica, que "no sabem que durarà". “Vivim un període de dificultats, de crisi econòmica, que serà probablement més llarga del que, fa uns mesos, tothom preveia”, ha assegurat. Montilla ha insistit que “ens en sortirem, com ens n'hem sortit sempre. Superarem aquesta etapa, com en vem superar d’altres en el passat, amb altres governs. I en sortirem enfortits”. Per afrontar aquesta situació, ha defensat que “cal actuar, fer-ho d’una determinada manera, amb unes determinades formes, procurant que el nostre capteniment infongui a la societat catalana la seguretat i la tranquil·litat necessàries en un moment de dificultats com el que vivim”.

D’aquesta manera, el cap del Govern ha reconegut que “la meva primera obligació ha de ser vetllar pel benestar dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya”, afegint que, per tant, cal admetre que “les crisis econòmiques, sempre, sempre, acaben tenint conseqüència sobre les persones, sobre les famílies”.Per tant, ha afegit “vull que quedi clar que davant de qualsevol altra prioritat, el president hi posa l’esforç per esmorteir o mitigar els efectes que la crisi pugui tenir entre sectors de ciutadania que vegin créixer les seves dificultats”.

Durant la seva intervenció, ha afirmat que el Govern ha actuat “amb un conjunt de mesures, que s’afegeixen a les decisions adoptades fa temps, de caràcter més estructural, pensades per abordar un canvi de cicle, que un moment o altre s’havia de produir, i un canvi de model productiu”. Per altra banda, el president ha fet una crida perquè “empresaris, sindicats i ciutadans entenguin que aconseguir superar aquest moment requerirà l’esforç, el sacrifici i la responsabilitat de tothom. I això inclou també, en alguna mesura, les forces polítiques de l’oposició”.

10 Comentaris

Publicitat
#10 Kropotkin, Vic, 17/07/2008 - 07:52

¿Alguien les compraria un coche de segunda mano?

#9 Meliq Salau, Reus, 16/07/2008 - 23:48

A Espanya 2 o 3 anys. A Catalunya fins el dia de la Llibertat Nacional.

#8 D, Bcn, 16/07/2008 - 21:49

Tranquilos, políticos, que vosotros no sufrireis la crisi

#7 ciutadà de Catalunya, Barcelona, 16/07/2008 - 17:56

Ja fa molts mesos que a casa meva ens estem sacrificant, és a dir, empobrint-nos. La crisi no ha sorgit ara.

#6 joan, manresa, 16/07/2008 - 17:53

¡Crisi.?.Quina crisi??.Desacelaració,potser..?Desde primers d'any san inventatun munt de noms,fins i tot negar la crisi,clar,venien eleccions.Are ya som dalt i ya podem poarlar de crisi.Quina colla de curts de calces.Lo important es no perjudicar el PSOE