Publicitat
Política · 5 de Maig de 2010. 09:30h.

Montilla adverteix sobre "un dany irreparable a Catalunya"

"No hi ha sentència que pugui jutjar els sentiments dels ciutadans"

Montilla adverteix sobre "un dany irreparable a Catalunya"

Montilla, amb Zapatero, en una imatge d'arxiu (Foto: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, José Montilla, en un article d'opinió a El País, afirma que "no hi ha sentència que pugui jutjar els sentiments dels ciutadans de Catalunya" i lamenta que "per un espuri interès partidista el PP va generar alarma i malestar que han caigut pel seu propi pes ".

El president considera que "després de cinc intents fallits de dictar sentència, el Tribunal Constitucional no està en condicions d'exercir les tasques que constitucionalment té assignades" i recorda que "no estem demanant ara que es canviïn les regles de joc, sinó que es compleixin ".

"No exagero si dic l'atenció sobre el risc de causar un dany irreparable a Catalunya i a Espanya", alerta. També constata que "l'Estatut no només no ha trencat Espanya, sinó que ha suposat un important referent per a altres comunitats autònomes en la reforma dels seus propis Estatuts".

Montilla assenyala que "està en risc el sentit i l'abast del pacte constitucional, si aquells que diuen defensar la Constitució utilitzen de forma mesquina el seu text per subvertir el seu esperit". "Que ningú s'equivoqui: Catalunya és gent i terra d'ordre. Però d'ordre democràtic. Catalunya ha parlat i Espanya no pot fer cas ni callar. Hi ha massa en joc", recorda.

"Catalunya busca aliats però no només per si mateixa, per als seus drets i les seves legítimes aspiracions, sinó per a l'Espanya plural i federal, l'única possible en democràcia com a marc de convivència de pobles diferents que volen compartir un projecte comú", conclou.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Vicenç Ramoneda i Ullar, Sentmenat, 05/05/2010 - 21:09

Encara hi ha qui ens vol fer creure que l\\\\\\\'estatutet o el TC es quelcom que ens hauria d\\\\\\\'interessar? Au va! Tant ximples els catalans no som!

Visca la Constitució catalana!
Visca la llibertat!
Visca Catalunya estat!

#11 Claudia, Barcelona, 05/05/2010 - 13:48

Con el nuevo Estatut,solo ganan los políticos nacionalistas,incluido el psc.que estan muy asustados,casi aterrados a que se anulen algunos artículos.claro ellos pierden mucho poder (dinero)
Nosotros los ciudadanos lo perderemos todo, si lo aprueban.¡¡

#10 Perlas, barcelona, 05/05/2010 - 12:06

Daño a Cataluña? Venga hombre! Los catalanes estamos hartos de las mentiras. Si a alguien daña es auna oligarquía política catalana apoltronada en el poder. Mejor preocuparos de los parados y dejar de hacer el ridículo por el mundo mundial.

#9 Sol, Madrid, 05/05/2010 - 12:05

Los ciudadanos son los que te juzgarán a ti Montilla, que has vendido el país catalá a los moros ¿quién sabe a cambio de qué?Sería bueno que os lo dijeras antes de que te pongan un burka o una camisa de fuerza.
Plataforma por Cataluña te va a quitar

#8 Fran, Llinars, 05/05/2010 - 12:01

! andalus anant d catalanista?qui ho entenc aixo?1 dia no esta a favor d les consultes i al dia seguente sembla q li vagi la vida amb l´estatud dls collons quan encara no ha pres cap mesura anticrisis,aixi si,la seva mansio d socialista a tope.