Publicitat
Política · 26 d'Agost de 2010. 21:05h.

Montilla alerta contra la "discòrdia civil"

El president adverteix que "la corda es podria trencar”

Montilla alerta contra la "discòrdia civil"

Montilla, a l'acte de Vilopriu

El president de la Generalitat, José Montilla, ha alertat davant els qui “no fan altra cosa que estrebar la corda per un extrem i per l’altre” en la relació entre Catalunya i Espanya. Montilla ha indicat, sobre la relació entre Catalunya i Espanya, que “cal que el terreny compartit entre els que no som separadors ni separatistes s’eixampli, creixi, agafi volada i finalment s’imposi a les temptacions de la discòrdia civil o de la indiferència resignada”.

“Perquè encara que estiguem convençuts que la corda no es trencarà, no podem deixar el discurs en mans dels que no fan altra cosa que estrebar-la per un extrem i per l’altre. Perquè un dia les condicions poden haver canviat i la corda es podria trencar”, ha afegit.

El primer secretari del PSC ha assegurat que "si volem restablir els ponts de diàleg, hem d’aconseguir que el diàleg s’imposi per damunt dels partidaris del soroll. I hem d’aconseguir que el discurs constructiu, serè, sensat i exigent domini per damunt de la cridòria inflamada dels qui ja els va bé per als seus interessos que l’ambient es vagi deteriorant més i més”.

En la seva intervenció a la trobada organitzada per l'associació socialista Nou Cicle a Vilopriu, Montilla ha dit que "aquest és el nostre compromís amb els electors de Catalunya: fer efectiva la promesa d’ampliació del nostre autogovern continguda en l’Estatut de 2006 i fer avançar sense complexos el nostre projecte federal”, ja que, ha afegit Montilla, “potser ha arribat l’hora que els socialistes catalans plantegem l’Espanya federal no pas com una proposta amable sinó com un compromís i una necessitat mútues”.

El líder dels socialistes catalans ha reclamat al PSOE "gestos i decisions valentes" per impulsar el projecte federal. Segons Montilla, aquest és "l'únic projecte de futur" on els socialistes catalans se sentiran "veritablement implicats i còmodes". El president ha afirmat que el PSC ha de defensar aquest model organitzatiu com un "compromís". Montilla situa aquesta qüestió a l'agenda i creu que ha d'estar sobre la taula en el moment de plantejar una reforma constitucional.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Kropotkin, Vic, 28/08/2010 - 01:25

Pobre hombre. El dia que se despierte y se de cuenta de que además de ser cordobés es calvo, se llevará un disgusto.

#16 David, CATALUNYA, 27/08/2010 - 22:33

Sincerament, jo ho he meditat! i trencar aquesta corda que ens lliga és lo millor. Un cop deslligats ja no podran tractar-nos com esclaus de la seva pàtria.

#15 Núria, bcn(cat), 27/08/2010 - 11:24

La discòrdia la volen vostés, cal recordar-li que l'autonomisme ha fracassat, el federalisme ha fracassat, la independencia no.
Potser va essent hora que els Catalans tirem endavant d'una vegada!

#14 PSC=PSOE=ESPANYA OPRESSORA, Barcelona (Catalunya), 27/08/2010 - 11:14

Son fastigosos aquests socialistes. Veuen com els treballadors catalans reculem cada cop més sota la bota de l'espoli espanyol imposat contra la nostra voluntat i com el model espanyol ens segueix excloent i ells segueixen obeint al PSOE. Quin fàstic!

#13 Jep, Catalunya, 27/08/2010 - 11:06

Això del federalisme no és res més que una cortina de fum per seguir mantenint el domini del PSOE sobre els assumptes dels catalans i catalanes. Montilla serveix al PSOE i a ningú més. I al PSOE no hi ha NI UN federalista. Quin gran engalipador!