Publicitat
Política · 30 de Juny de 2018. 12:19h.

Montilla assegura que "recuperar l'Estatut de 2006 no és la solució"

L'expresident de la Generalitat considera que "les coses són molt més complexes"

Montilla assegura que "recuperar l'Estatut de 2006 no és la solució"

José Montilla

L'expresident de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat que recuperar l'Estatut de 2006 és insuficient per solucionar el conflicte, degut a la complexitat de la situació, en una entrevista a El Independiente. "Recuperar l'Estatut no soluciona el problema, les coses són molt més complexes" ha assegurat, recalcant que "han passat moltes coses que condicionen el comportament dels actors polítics i les institucions", tot i que considera que cal intentar-ho.

"No hi ha una solució màgica. Hi ha un conjunt de coses que poden ajudar, sumades, a trobar una via que ajudi a solucionar els problemes. Recuperar l'Estatut no soluciona el problema, les coses són molt més complexes. Recuperar aspectes que van quedar afectats per la sentència, fer-ho en el marc de l'Estat de Dret mitjançant lleis orgàniques és factible i pot ajudar. Però no podem pensar que amb això se soluciona el problema" ha explicat l'expresident.

Montilla ha indicat que "no estem en 2010, han passat moltes coses que condicionen el comportament dels actors polítics i les institucions. És una de les coses que es pot i s'ha d'intentar, però també hi ha altres".

El senador socialista també ha considerat que "la societat catalana està en un procés en el qual hi ha elements de fractura i divisió" però que "això no significa que hi hagi dos blocs enfrontats al carrer". "Hi ha elements de divisió molt clars, que s'han accelerat en els últims temps, amb moments en què aquesta divisió s'ha manifestat al carrer, en alguns incidents minoritaris de confrontació. Però això no vol dir que no pugui arribar a ser greu, si no s'inverteix la tendència i rebaixem la tensió i se segueix alimentant la confrontació" ha dit.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Tabarnia5, Barna, 01/07/2018 - 08:07

La solución es muy simple:
MARXEM JA!!!REFERENDUM O REFERÉNDUM!!
VISCA TABARNIA LLIURE!!! TENIM PRESSA!!

#5 Tirant, Bcn, 30/06/2018 - 20:05

Un subjecte menyspreable aquest Montilla ... Es va posar al capdavant de la manifestació contra la sentència del Tribunal Constitucional que declarava il·legals diversos articles de l'Estatut i i va donar el tret de sortida al costat de Mas de l'inici del dissortat "procés".

#4 Protágoras, bcn.España, 30/06/2018 - 19:21

El nacionalismo mantiene su escuálida mayoría política gracias a la inmersión, al control de los medios de comunicación y al clientelismo generado con miles de millones que la Generalidad reparte generosamente entre los suyos. Si medios de comunicación, sin inmersión y sin dinero el independentismo perdería hoy la mayoría.

#3 Albert, BCN, 30/06/2018 - 14:18

La solucion es menos autonomia que la actual, dado que ya han demostrado no tener talla ni intencion de respetar minimamente la constitucion que les da esa autonomia. Es de sentido comun, si malcrias al niño de pequeño dandole de todo, de mayor ya no lo puedes controlar. Aun estamos a tiempo de arreglar las cosas.

#2 lepero, Barcelona/Tabarnia, 30/06/2018 - 13:35

La propaganda de la desafección ya alimentó en su día la confrontación.