Publicitat
Política · 12 de Novembre de 2008. 19:31h.

"Montilla ca..., levanta del sillón"

El president no rep els treballadors de Nissan

El president de la Generalitat, José Montilla, ha evitat rebre una delegació dels treballadors de Nissan després que la manfiestació contra els 1.600 acomiadaments arribés a les portes del Parlament, on hi havia el ple de Pressupostos, entre grans mesures de seguretat. Una representació del comitè d'empresa ha aconseguit reunir-se en canvi amb la consellera de Treball, Mar Serna, i diputats de tots els grups parlamentaris a la planta baixa de l'edifici mentre, a la mateixa hora, Montilla i el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, feien passadissos a la primera planta amb un grup de periodistes, segons ha comprovat e-notícies. El president del comitè d'empresa, en declaracions a la premsa, també ha confirmat posteriorment que no han estat rebuts per Montilla. Fonts oficials de presidència han justificat que "l'agenda del president de la Generalitat no la marca una manifestació".

La marxa no ha tingut incidents d'importància llevat del llançament d'alguns ous, una foguera davant el Parlament -on s'han cremat simbòlicament dos fèretres amb el nom de la multinacional- i la utilització de bengales. Però els crits de "Montilla, dimisión" -el més suau de tots els pronunciats- o "Montilla ..., levanta del sillón" han estat sovint cridat pels manifestants. També han rebut de valent el vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira; el conseller d'Interior, Joan Saura; i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; del que s'ha demanat també insistentment la dimissió.

El Departament d'Interior havia organitzat, des de primera hora de la tarda, un ampli dispositiu de seguretat amb tanques metàl·liques i nombroses dotacions dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra llestos per actuar en cas de necessitat: hi havia un agent per metre. Els sindicats -sobretot CCOO, UGT i USO- han organitzat també, per la seva banda, un cordó de seguretat per a evitar incidents.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#25 Coronel Mathieu, Tarragona, 14/11/2008 - 14:04

Però de debó us creieu que aquesta gent no votarà PSOE a les eleccions?
Als votants del PSOE, si el PSOE els arranqués el braç dret, a les eleccecions tornarien a votar-los amb el braç esquerre.

#24 Montserrat, Catalunya perplexa, desorientada i decadent., 13/11/2008 - 13:46

Si us plau, llegiu aquest extraordinari article per entendre el que està passant.

http://paper.avui.cat/article//dialeg//145010/espanya/ataca/amb/nissan.html

#23 tino costa, La Ràpita, 13/11/2008 - 10:46

Ostia a on estan els de PSC Baix LLobregat que estrany que no surtin a la foto.....Igual tenen molta feïna estudiant japones, si la Nissan es francesa

#22 Sergi, BCN, 13/11/2008 - 10:43

Això és la Catalunya optimista que va prometre la Chacon?. Anem a la deriva amb el tripartit.

#21 Marc3, Barcelona, 13/11/2008 - 09:57

Subscric el que diu el Joan T. Vull emfatitzar i recordar la frase "si gana Zapatero, gana Catalunya". I que s'ha de respectar els representants del poble. Si és el que ells han votat! Que no es queixin.