Publicitat
Política · 10 de Setembre de 2008. 19:40h.

Montilla considera "inajornable" el nou finançament

Demana "unitat política i social en la defensa dels nostres objectius"

Montilla considera "inajornable" el nou finançament

El president de la Generalitat de Catlunya, José Montilla

En el seu missatge institucional amb motiu de la Diada de Catalunya, el president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat que "s’estan desenvolupant negociacions amb el Govern central per acordar un nou sistema de finançament, tal com preveu l’Estatut. Per a alguns, aquest no era el moment més oportú. Per a nosaltres, és absolutament necessari, és just i inajornable. I és de Llei, també". Ha afegit que "ens calen més recursos per a garantir el progrés de tothom, el benestar de les nostres famílies i la competitivitat de les nostres empreses. Un progrés i un benestar als quals tenim dret més de set milions i mig d’homes i dones que avui vivim a Catalunya".
 
També ha dit que "sé que la gent confia plenament en els nostres serveis públics de salut, d’educació o socials. Uns serveis que han millorat molt en pocs anys. I que tenim l’obligació de seguir modernitzant i millorant. Mai", ha manifestat, "no s’havia invertit tant en el nostre país com en aquests darrers anys. Però, per garantir i millorar uns serveis educatius, sanitaris, judicials i socials de qualitat; per garantir i ampliar els centres culturals i esportius; per garantir i reforçar la seguretat als nostres carrers i carreteres; perquè funcionin, encara millor, els transports públics; perquè el país vagi endavant com els catalans i les catalanes mereixen; per tot això, necessitem més recursos. Per tot això, demanem un finançament més just".
 
"Com a President", ha dit Montilla, "confio plenament en la força dels nostres arguments i en les nostres possibilitats d’èxit. Si fem les coses com s’han de fer. Especialment, si som capaços de mantenir la unitat política i social en la defensa dels nostres objectius. Però també si mirem els reptes amb ambició, amb esperit de superació i amb la convicció que el progrés de Catalunya depèn, sobretot, de nosaltres mateixos. Del que siguem capaços de fer". Segons Montilla, "serà molt important, per arribar als nostres objectius, mantenir aquesta unitat. La unitat del govern; de les forces polítiques; de les organitzacions socials, econòmiques i sindicals".

El president ha afirmat que "no podem esperar que tot ens ho resolguin. També cal que ens proposem ser millors. Que el nostre sistema de producció sigui més competent i més competitiu. Que millorem la formació dels nois i noies del nostre país: que ens ho prenguem com un objectiu i com una obligació. No anirem endavant, com a país, si les actuals i futures generacions no estan més ben preparades". I ha afegit: "Només acceptarem un acord que sigui el millor possible per a Catalunya".
 
D'altra banda, s'ha referit a la crisi, i ha dit que "aquest any arribem a l’Onze de Setembre en uns moments delicats, que hem de saber afrontar amb realisme. Seriosament. Anant de cara als problemes. Serenament. Començant per fer un diagnòstic realista de la situació de crisi que viu la nostra economia. Sense caure en dramatismes innecessaris. Però dient les coses pel seu nom".
 
"La situació econòmica", ha prosseguit, "no és favorable. Vindran uns mesos difícils. Difícils per a tothom. Per a les famílies. I per a les empreses. Hi haurà gent que perdrà la feina, i gent que li costarà molt més trobar-ne. Empresaris que veuran reduir les seves expectatives, o que hauran de plegar". També ha afirmat que "no serà gens fàcil. Ja us ho avanço. Caldrà esforç. Caldrà treballar de valent. Caldran sacrificis. De tothom. Per anar endavant".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Víctor, Sant Cugat, 11/09/2008 - 12:50

Se suposa que aquest és el president del meu país? Tinc la moral per sota terra...

#4 Toni, BCN, 11/09/2008 - 12:46

Aquest pobre home ha de patir trastorns de personalitat. Si és un d'ells!!! Em refereixo, un socialista de la corda PSOE. Les coses a les que es veu obligat a dir i fer veure, per tenir el més alt càrrec de Catalunya: president de la Generalitat.

#3 Jep, Catalunya, 11/09/2008 - 11:53

"...perquè funcionin, ENCARA MILLOR, els transports públics...". Aquesta és bona!

#2 Miquel, Terres de Ponent, 11/09/2008 - 00:39

Visca Catalunya lliure!

#1 Josep, Blanes, 10/09/2008 - 20:32

Finançament multilateral ja!
Catalunya és Espanya. Solidaritat!
http://www.ciudadanosblanes.blogspot.com/