Publicitat
Política · 18 de Gener de 2010. 14:46h.

Montilla critica el discurs "bonista" amb la immigració

Considera que el fa "qui té poca relació amb immigrants" i defensa l'Ajuntament de Vic

Montilla critica el discurs "bonista" amb la immigració

Montilla i Fuentes, durant l'entrevista

El president de la Generalitat, José Montilla, ha defensat la política immigratòria feta fins ara per l’Ajuntament de Vic en declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio amb Manel Fuentes. El president ha qualificat les polítiques d’integració dels últims anys del consistori de “modèliques i satisfactòries” i està convençut que així continuarà sent en el futur, sempre dins el marc de la legalitat.

 “El que no m’apunto és a linxar l’Ajuntament, de cap de les maneres. Estic convençut que l’Ajuntament ha fet unes polítiques d’integració modèliques i que la seva voluntat és complir les lleis, com no pot ser d’una altra manera”. El president Montilla també ha subratllat que "cal ser conscients de la situació problemàtica que tenen les ciutats amb un elevat percentatge d’immigració".

“Si exclusivament abordem aquest problema amb el discurs bonista que a vegades fan aquells que normalment tenen poca relació amb la immigració, i que no viuen en poblacions o barris on hi ha immigració, ens equivocarem. I precisament el que farem és donar arguments als xenòfobs i a aquells que, en definitiva, el que volen es trencar la convivència”, ha dit.

En relació amb la compareixença al Parlament aquest matí dels consellers Joan Saura i Francesc Baltasar per la gestió dels seus departaments en l’incendi d’Horta de Sant Joan, Montilla ha defensat la seva tasca i ha dit que s’ha facilitat tota la informació: “Ni tenen ni tenim res a amagar. Per tant, transparència, informació, no hi ha res amagar, la veritat”.

Montilla no ha descartat un avançament electoral, i en aquest sentit ha afirmat que no renuncia a la prerrogativa que té el president de la Generalitat que li permet avançar les eleccions. Tot i això, ha volgut deixar molt clar que la intenció és esgotar la legislatura, que acaba a la tardor.

El president de la Generalitat, José Montilla, també ha dit que confia que el Tribunal Constitucional dictarà una sentència “positiva” sobre l’Estatut i ha recordat que el Govern defensa la constitucionalitat del text i la necessitat de preservar la unitat de Catalunya en defensa de l’autogovern i de defensar l’Estatut que els ciutadans de Catalunya van votar en el seu moment.

D’altra banda, el president ha lamentat que Convergència i Unió els acusi “d’arrasar” el país i els ha acusat de fer algunes invocacions que, segons José Montilla, "no són acceptables".

“El catalanisme no és un tema hereditari ni de sang, és un sentiment, però també és una convicció, afortunadament, molt transversal. Hi ha moltes persones que són de diferents formacions polítiques que se senten catalanistes i que tenen un compromís pel país. Aquest sentiment, aquesta pretensió de CiU i del seu candidat d’excloure els altres, francament, crec que fa un flac favor a Convergència, al catalanisme i al país”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 joan, manresa, 18/01/2010 - 18:25

Sr.Montilla.No es confongui,al final els catalans de socarrel---agradi o no som encare alguns milers---haurem de demanar perdó per tenir aquest sentiment,haurem de ser transversals..No Sr.Montilla no,axó u va intentar en Franco i no va poguer.Dimissio

#4 josemi, Barcelona, 18/01/2010 - 17:27

Con respeto,pero estás palabras quiere decir que Montilla desacredita a aquellos que son sistemáticamente acusados de buenistas.Me refiero a sus amigos del PSOE.A los que llamará para obtener votos en Área Metropolitana.Si esto es coherencia que venga...

#3 TONI de CIUDADANOS, BARCELONA, 18/01/2010 - 17:23

Los antiguos feudos izquierdistas de Francia, son el vivero de votos de Lepen. La demagogia ha conseguido que las clases trabajadoras pierdan sus derechos en favor de los emigrantes y se deterioren los servicios, poniéndolos en contra. Aquí pasa lo mismo

#2 Carlos, Barcelona, 18/01/2010 - 17:15

Això de "bonista" aplicat als que no som xenòfobs és una de les paraules preferides de la Pilar Rahola. Aquesta senyora és la ideòloga del govern, ara?

#1 Tomppa, Sabadell, 18/01/2010 - 15:30

Es la gent de PSC que com el PP vol canviar que vol dir 'sentir-se catalanista', que suposo que definició de tot dos són més o menys igual, viure a catalunya i plenament integrat a espanya gran i lliure. Mateix ha fet PP a valencià.